Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi paramedici SMURD din Bistrița, eroi pentru victimele accidentului de la Bonțida – FOTO/VIDEO

1 245

Deși se aflau în timpul liber, în trafic, întorcându-se cu o mașină de la Cluj-Napoca spre Bistrița, doi paramedici SMURD ai ISU Bistrița au devenit eroi pentru victimele unui accident rutier care a avut loc vineri după-amiază, pe DN 1C, pe raza localității Bonțida.

Cei doi paramedici, plutonier major Cătălin Moldovan și plutonier major Ambrozie Acu, se întorceau vineri după-amiaza spre casă, la Bistrița, după ce absolviseră modulul 2 la un curs de perfecționare SMURD, la centrul de formare SMURD din Cluj-Napoca.

Deplasându-se cu mașina personală a unuia dintre ei spre casă, cei doi paramedici au fost martori ai accidentului de la Bonțida, fiind printre primele mașini care au ajuns la locul accidentului, după ce autoturismul înmatriculat în Cluj s-a izbit violent de un cap de pod.

Dacă alți șoferi și-au continuat drumul, cu dorința de a nu fi blocați ulterior în trafic, cei doi paramedici au oprit imediat mașina și au sărit într-un suflet să acorde asistență victimelor accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus, cei doi paramedici au găsit la locul accidentului două persoane, una încarcerată și una neîncarcerată. Salvatorii au scos persoana mai în vârstă din mașină, bărbatul de pe locul din dreapta față, au stabilizat persoana de sex feminin și au acordat apoi asistență medicală femeii de la volan, care rămăsese încarcerată, având picioarele prinse sub caroserie, astfel că nu a putut fi scoasă din mașină.

Cătălin Moldovan și Ambrozie Acu au așteptat lângă victime până la sosirea echipajului de descarcerare al ISU Cluj, după care au ajutat la scoaterea femeii din mașină și au rămas la fața locului până s-au asigurat că victimele sunt preluate de echipajele medicale, mai spune Marius Rus.

Cu misiunea îndeplinită cu succes, deși se aflau în timpul lor liber, cei doi paramedici SMURD, s-au întors acasă la Bistrița, unde vor continua să salveze vieți și să se bucure de aprecierea colegilor, dar și a noastră, a tuturor, pentru gestul lor salvator. Cei doi, dar și întreg colectivul de paramedici și pompieri, merită respectul și felicitările noastre pentru faptul că intervin mereu, chiar și în timpul liber, pentru salvarea de vieți omenești.

CITIȚI ȘI:

Grav accident rutier la Bonțida. O mașină a intrat într-un cap de pod – FOTO/VIDEO

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Marius Cosmin Pop spune

    Respect

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More