Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi polițiști reținuți în cazul bărbatului imobilizat de agenți. A suferit o moarte violentă, spun legiștii

0 127

Doi agenţi de poliţie au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după decesul bărbatului din Piteşti, care a fost imobilizat de mai mulţi agenţi, unul dintre ei punându-i genunchiul pe gât.

Procurorul a anunţat că cei doi poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul de „lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte”, încadrare care a fost schimbată, cea anterioară fiind „ucidere din culpă”.

Dacă cei doi agenţi vor fi găsiţi vinovaţi, riscă de la şase la 12 ani de închisoare. Procurorul a precizat că au fost avute în vedere toate probele administrate până în acest moment, coroborate cu raportul de necropsie. Întrebat cum au motivat cei doi poliţişti faptele lor, aceştia ar fi invocat motive care ţin de dreptul la apărare.

Procurorul precizează că s-au analizat imagini, declaratii ale martorilor şi rănile victimei, concluzionate la necropsie. Toţi poliţiştii implicaţi în incidentul de la Piteşti, în urma căruia un bătrân a murit, au fost audiaţi de procurori. Bătrânul care a murit era fost inginer la combinatul petrochimic din oraş. Vecinii îl cunoșteau ca om calm și împaciuitor. Era casatorit și avea un copil, care trăieşte în Spania.

Anchetatatorii au anunţat, duminică dimineaţa, rezultatele necropsiei în cazul bărbatului care a murit, după ce un poliţist l-a imobilizat cu genunchiul pe gât. Potrivit acestora, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, însă medicii legiști nu exclud cauze de natură patologică.

Procurorii au deschis două dosare panale în acest caz, iar poliţiştii au fost audiaţi.

„După eveniment, ancheta este efectuată exclusiv de procuror, iar în perioada imediat următoare am înregistrat probe necesare, a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificate persoanele prezente la faţa locului, audiate şi s-a dispus efectuarea unei necropsii, ale cărei rezultate au fost stabilite astăzi (…) În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă, pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie, urmează să evaluăm probele administrate până în acest moment, imaginile surprinse în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate”, a declarat Marius Ştefan, prim-procuror.

Moarte violentă şi asfixie mecanică

Dan Manu, şeful Serviciu Medicină Legală Argeş a susţinut în conferinţă că din rezultatele preliminare moartea a fost violentă, datorată asfixiei mecanice.

„Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi, în urma ei, ca rezultate preliminarii, am constat că moartea a fost violentă, suferită din cauza unui traumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism, ceea ce a determinat asfixia, a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi a toracelui. Sunt prelevate probe bilogice, care merg la microspcop. Labortatorul de toxicologie m-a infirmat că bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie”.

„​Am preluat probe biologice şi pentru posibile substanţe toxice, care erau l amomentul decesului în organismului, iar rezultatele vor fi date în câteva săptămâni, iar suferinţe organice macroscopice nu sunt evidenţiate. Este posibil şi nu pot să exclud posibile afecţiuni patologice, adică preexistente pe comorbidităţi, legate şi de cord şi alte afecţiuni, dar numai laboratorul ne va spune. Toate concluzile vor fi date într-un raport medico-legal”, a mai spus medicul legist.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More