Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi români au murit în atentatele teroriste de la Paris. O tânără din Baia Mare și un bărbat din Tulcea

0 120

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor, afimând că, din nou, „sufletele noastre sunt în doliu” şi cere tuturor să rămână uniţi şi solidari.

MAE a informat că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Cei doi români decedați sunt Lăcrămioara Pop, o femeie în vârstă de 29 de ani din Baia Mare, și Ionuț Ciprian Calciu, partenerul de viață al băimărencei, originar din Tulcea.

Aceștia aveau un copil împreună, pe care l-au lăsat acasă în grija bunicii în seara de vineri. Cei doi români au fost printre cele 18 victime decedate din restaurantul La Belle Equipe, din centrul Parisului, local unde se aflau la o petrecere.

Ministerul reaminteşte că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată.

Până la această oră, „la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente”.

Lacramioara Pop si Ciprian Ionut Calciu morti atentat paris

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More