Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi tineri arestați de polițiștii gherleni pentru tâlhărie

0 69
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto:Arhiva Someseanul.ro

La data de 25 august, la propunerea poliţiştilor din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a sesizat instanţa de judecată cu privire la arestarea preventivă a doi tineri, pentru comiterea infracţiunilor de ,,violare de domiciliu” şi ,,tâlhărie calificată”.

În fapt, la data de 19 august, în jurul orei 20:30, o tânără de 19 ani din comuna Borşa, judeţul Cluj, împreună cu un minor în vârstă de 10 ani, a pătruns fără drept şi fără consimţământ în imobilul unei femei de 84 de ani, de pe raza comunei Borşa.

La data de 20 august, în jurul orei 18:00, tânără a revenit la locuinţa femeii, împreună cu un alt tânăr de 18 ani, din comuna Borşa, intrând fără drept în curte şi în imobil.

Persoana vătămată a relatat organelor de poliţie faptul că, cei doi, după ce au pătruns în locuinţa sa, i-au luat bastonul necesar pentru deplasare şi au împins-o pe o canapea, punând-o astfel în neputinţă de a se apăra.

În acest context, tânăra de 18 ani a luat în scopul însuşirii pe nedrept suma de 300 de lei, dintr-un sertar al unei vitrine. Ulterior, cei doi au fugit de la locul faptei.

În urma activităţilor de cercetare penală şi a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de cei doi şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeiade 19 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,violare de domiciliu” şi ,,tâlhărie calificată”, iar faţă de tânărul de 18 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,tâlhărie calificată”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Cei doi au fost reţinuţi de către poliţişti pentru 24 de ore şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Cluj, iar la data de 25 august a.c., a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă 30 de zile.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More