Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi tineri bănuiți de comiterea unui furt, identificați de polițiștii din Lechința

0 145

Doi tineri bănuiți de furtul a 90 de baloți de paie, au fost identificați de polițiștii lechințeni. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În cadrul cercetărilor într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă înregistrată inițial cu autor necunoscut, polițiștii Postului de Poliție Lechința au identificat luni, 9 ianuarie, doi tineri de 16 ani, respectiv 19 ani, ambii din Bungard.

Cei doi sunt cercetați pentru faptul că, în perioada 31 decembrie 2017-8 ianuarie a.c., ar fi sustras în jur de 90 de baloți de fân, cauzând un prejudiciu de aproximativ 900 lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de polițiști.

În continuare, cercetările continuă de către Postul de Poliție Lechința, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

ATENŢIE  LA FURTURILE DE SEZON DIN ANEXELE GOSPODARESTI !

În perioada de iarnă, în anexele gospodăreşti aveţi depozitate produse care pot fi uşor sustrase de hoţi ocazionali sau care au această ocupaţie în mod constant.

Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității vă recomandă să luaţi în considerare câteva măsuri preventive, care să nu vă aducă în situaţia neplăcută de a constata că v-au fost furate:

Lăsaţi pe timpul nopţii în curtea sau zona respectivă o sursă de lumină, cel mai potrivit fiind un senzor de proximitate care să se declanşeze ori de câte ori este detectată mişcare în zonă.

Dacă, în activităţile gospodăreşti, apelați la ajutorul unor muncitori zilieri, este important să cunoaşteţi câteva lucruri despre ei şi dacă prezintă încredere. În cele mai multe situaţii aceştia pot deveni hoţi şi găsesc foarte uşor modalităţi de valorificare a bunurilor furate, la preţuri derizorii.

Nu achiziţionaţi produse de la persoane care vi le oferă la un preţ cu mult mai mic faţă de preţul pieţei. Acestea pot proveni din furturi.

Folosiţi câini de pază care să intimideze sau chiar descurajeze hoţii.

Nu lăsaţi deschise uşile de la poduri, hambare, şoproane, afumători. Asigurați-le cui un lacăt sau o încuietoare solidă.

Nu lăsaţi la îndemână sau în locuri uşor de găsit chei de la anexele gospodăreşti.

Verificaţi constant aceste anexe, pentru a lua măsuri imediate în cazul în care observați lipsa unor produse.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More