Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi tineri din Dej, amendați aiurea de polițiștii clujeni. Cică făceau gălăgie în apartament, dar ei erau plecați din țară

1 135

Doi tineri din Dej și colegul lor de apartament din Zalău acuză Poliția Cluj-Napoca de abuz după ce au fost amendați în repetate rânduri că au făcut gălăgie în apartamentul unde locuiesc cu chirie, ultima dată chiar dacă nu era nici unul dintre ei acasă.

De când s-au mutat împreună cu chirie într-un apartament de pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, cei trei au fost de nenumărate ori chemați să dea declarații la secția de poliție, după ce un vecin i-a reclamat că fac gălăgie seara, în apartament, în orele de liniște. După doar un avertisment, amenzile au început să curgă neîncetat pe numele celor trei, care au încercat în dese rânduri să cadă la pace cu vecinul ”sensibil”.

Ultima dată, însă, amenzile aplicate celor trei au fost complet abuzive, având în vedere că nici unul dintre ei nu era acasă, deci nu avea cine să deranjeze liniștea vecinilor la ore de seară.

„Noi ne-am mutat în respectivul apartament undeva prin 15 noiembrie și chiar în prima săptămână ne-am apucat să zugrăvim, după cum ne-am înțeles cu proprietarul. Toți trei care locuim acolo muncim și am avut timp de zugrăvit după job, seara. Ne-am pus să facem curățenie, să văruim și s-a făcut ora 12.00 noaptea, când ne-am trezit cu Poliția la ușă pe motiv că facem gălăgie, deși nu aveam muzică sau altceva. Fiecare era în camera lui și văruia. Polițiștii au înțeles despre ce e vorba și ne-au dat doar un avertisment”, a spus Alin Retegan, unul dintre tinerii din Dej, citat de Ziar de Cluj.

Chiar a doua zi după ce au primit avertismentul, tinerii s-au trezit seara din nou cu polițiștii la ușă:  Nu aveam muzică, nu aveam nimic, dar polițiștii ne-au spus că din cauză că avem două plângeri în 24 de ore nu mai pot să ne dea avertisment și ne-au dat amendă. Amenda a fost 500 lei, pe numele meu. Am contestat-o și o să am proces săptămâna viitoare”, a adăugat Alin Retegan.

De atunci, vizitele polițiștilor s-au adunat, cei trei fiind chiar chemați să dea declarații la secția de poliție pentru deranjarea liniștii publice.

Ce a pus capac la toate astea a fost pățania de la începutul lunii martie, când deși nu era nimeni acasă, tinerii au fost amendați că au făcut din nou gălăgie. În procesele verbale de constatare a amenzilor se prevede faptul că amendații nu au dorit să colaboreze cu organele de poliție și nu au deschis ușa, când, de fapt, nu era nimeni în apartament care să deschidă ușa, cei doi dejeni fiind plecați în Italia iar cel de-al treilea fiind plecat la muncă.

”Eu cu un coleg am fost plecat în Italia, din 1 până în 6, noaptea și celălalt coleg lucrează de miercuri până duminică între orele 5.00 după-masa și 1.00 noaptea. Săptămâna trecută m-a sunat tata că pe adresa mea de la Dej au venit două amenzi pentru datele de 4 și 5, exact când eu eram în Italia. Ceilalți doi colegi au primit și ei amenda la adresa de domiciliu din buletin. Au fost trei amenzi de 500 lei fiecare, pentru sâmbătă seara când noi eram în Italia și celălalt coleg era la serviciu. El și-a scos adeverință ca să demonstreze acest lucru la Poliție și pentru duminică seara am primit fiecare amendă de 1.000 lei pe motiv că nu am deschis ușa. Dar nu era nimeni în apartament”, a explicat tânărul pentru sursa citată.

Alin Retegan și Tiberiu Kiss, cei doi tineri din Dej, alături de colegul lor din Zalău, au depus plângeri penale împotriva polițiștilor de la Secția 2 pentru că au fost amendați abuziv, având în paralel deschise și procese prin care contestă amenzile primite. Aceștia au prezentat și dovada faptului că nu erau acasă în 4-5 martie, când erau în Italia.

amenda tineri dej amenda tineri dej amenda tineri dej bilet avion

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Privat spune

    Sa le dau muie la toti politisti care fac ei singuri legea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More