Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi tineri din Gherla autorii furturilor din apartamente din Dej

0 29

jaf armat magazin dej

Patru lovituri au reușit să dea doi tineri din Gherla pe raza municipiului Dej, reușind să fure bunuri de valoare din apartamentele dejenilor care și-au lăsat geamurile deschise sau rabatate.

Polițiștii dejeni au reușit să dea de urma hoților, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore. Este vorba despre un tânăr de 19 ani și altul în vârstă de 23 de ani, ambii din Gherla.

Potrivit polițiștilor, cei doi acționau în timpul zilei, în jurul prânzului, când știau că proprietarii apartamentelor nu erau acasă. Ținta predilectă a hoților erau apartamentele situate la parterul blocurilor și care aveau geamurile rabatate sau deschise.

Hoții pătrundeau în aprtmente prin forțarea ferestrelor și răscoleau toate camerele, furând doar lucrurile mici, dar de valoare, pe care le puteau căra.

Până acum, oamenii legii au reușit să identifice în Dej patru astfel de cazuri, în care hoții au furat bani și bijuterii pe care le-au găsit în casele dejenilor, toate apartamentele vizate de hoți fiind în cartierul Dealul Florilor.

Ieri, la o spargerere de pe strada Pepineriei din Dej, hoții au furat doar o brățară din aur, fiind speriați de faptul că au dat peste un bărbat în casă. Acesta, tatăl proprietarului, fiind nevăzător, nu i-a văzut pe hoți și nu i-a putut identifica. Totuși, polițiștii au reușit să-i identifice pe baza relatărilor celorlalți martori. O femeie i-a văzut ieri în plină acțiune în timp ce intrau pe geamul apartamentului de la parterul blocului în care locuiește. Tot ieri, o stradă mai jos, la apartamentul de la un alt bloc, hoții au intrat în casă pe geam și au furat bijuterii din aur și bani (aproximativ 4.000 de lei).

Deocamdată, păgubiții n-au reușit să-și recupereze întreg prejudiciul. Polițiștii au găsit la cei doi hoți doar o parte dintre bunurile furate, urmând ca în continuare să cerceteze întreaga activitate infracțională a acestora și să încerce recuperarea întregului prejudiciu.

Chiar dacă hoții au fost prinși, polițiștii recomandă maximă prudență celor care locuiesc la parterul blocurilor, să nu-și lase niciodată geamurile deschise, nici măcar rabatate, atunci când pleacă de acasă.

Faţă de cei doi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ,furt calificat. Bărbaţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Cluj.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More