Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi tineri s-au răsturnat cu barca în râul Bistrița. Un pompier de la ISU Bistrița a devenit erou

0 73

Doi tineri de 20 și 25 de ani din Bistrița au trăit spaima vieții lor luni seara după ce s-au răsturnat cu o barcă pneumatică în râul Bistrița.

Dorind să experimenteze senzații tari, cei doi au pornit cu barca pe râul Bistrița, deși apele învolburate de la inundațiile din ultimele zile nu permiteau practicarea unor astfel de sporturi extreme pentru persoane neexperimentate și fără niciun echipament de protecție.

La un moment dat, șuvoaiele puternice de apă au răsturnat barca celor doi tineri, iar dacă unul dintre ei a reușit să înoate până la mal și să se salveze singur, celălalt a rămas în apă, agățat cu disperare de vegetația din apropierea malului.

Tânărul care s-a salvat a sunat imediat la 112, iar la fața locului au intervenit pompierii bistrițeni dar și un echipaj SMURD. Unul dintre pompierii care au intervenit, Alin Gabor, n-a mai stat pe gânduri, văzând că situația tânărului din apă nu este una foarte bună, și a sărit imediat în râu, înotând până pe partea cealaltă, fără să fie asigurat prin corzi de colegii săi. A reușit să ajungă la tânărul prins de vegetația din râu și l-a scos în bune condiții la mal, predându-l apoi pe mâna paramedicilor SMURD, care l-au transportat la spital.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More