Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doina Cornea, cetățean de onoare al județului Cluj

0 45

doina cornea

Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, îi înmânează azi Doinei Cornea titlul de cetățean de onoare al județului Cluj, chiar în ziua în care aceasta împlinește 84 de ani.

Fosta disidentă anticomunistă Doina Cornea s-a născut în 30 mai 1929 la Brașov și acum trăiește la Cluj-Napoca. În perioada 1982 – 1989 a difuzat la radio ”Europa Liberă” 31 de texte și proteste la adresa regimului comunist din România, fiind supusă de-a lungul timpului unor anchete, interogatorii dure și chiar bătăi de Securitate.

Doina Cornea a fost decorată în anul 2000 cu Ordinul ”Steaua României” în grad de Mare Cruce, iar în 2009 a fost decorată de Regele Mihai cu ”Crucea Casei Regale a României”. În același an a primit și ”Legiunea de Onoare” în grad de comandor de la președintele Franței, Nicholas Sarkozy.

Celebra oponentă a regimului comunist s-a retras din viața publică tot în 2009, după ce a suferit un accident vascular.

Azi, Horea Uioreanu îi va înmâna titlul de cetățean de onoare al județului Cluj, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la domiciliul Doinei Cornea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More