Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în cinematografia internațională. A murit actorul Omar Sharif

0 15

Omar_Sharif_in_Rom_3315704b

Actorul Omar Sharif, cunoscut pentru rolurile în clasicele „Lawrence of Arabia” sau „Doctor Zhivago”, a murit vineri, în urma unui atac de cord într-un spital din Cairo, la vârsta de 83 de ani.

În luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie şi s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. „Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa”, a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. „Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea”, a mai spus fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său se lupta de trei ani cu această maladie şi a ajuns chiar să confunde numele filmelor sale.

„Încă ştie că este un actor faimos”, a spus Tarek El-Sharif. „Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film”, a mai spus la momentul respectiv fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său întreba uneori de mama sa, actriţa Faten Hamama, uitând că aceasta a murit în luna ianuarie a acestui an. „Sunt perioade în timpul zilei când se simte mai bine şi alte perioade în care este confuz”, a mai spus Tarek El-Sharif.

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor ’60: „Lawrence al Arabiei”, pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964, şi „Doctor Jivago”. A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru „Domnul Ibrahim şi florile Coranului”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.