Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în cinematografia internațională. A murit actorul Omar Sharif

0 36

Omar_Sharif_in_Rom_3315704b

Actorul Omar Sharif, cunoscut pentru rolurile în clasicele „Lawrence of Arabia” sau „Doctor Zhivago”, a murit vineri, în urma unui atac de cord într-un spital din Cairo, la vârsta de 83 de ani.

În luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie şi s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. „Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa”, a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. „Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea”, a mai spus fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său se lupta de trei ani cu această maladie şi a ajuns chiar să confunde numele filmelor sale.

„Încă ştie că este un actor faimos”, a spus Tarek El-Sharif. „Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film”, a mai spus la momentul respectiv fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său întreba uneori de mama sa, actriţa Faten Hamama, uitând că aceasta a murit în luna ianuarie a acestui an. „Sunt perioade în timpul zilei când se simte mai bine şi alte perioade în care este confuz”, a mai spus Tarek El-Sharif.

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor ’60: „Lawrence al Arabiei”, pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964, şi „Doctor Jivago”. A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru „Domnul Ibrahim şi florile Coranului”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More