Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în folclorul de pe Valea Someșului. Dorina Grad va cânta în corul îngerilor

0 3.717

O îndrăgită solistă de muzică populară, formată și crescută în cadrul Ansamblului Someșana a Casei Municipale de Cultură Dej, a încetat din viață. Dorina Grad, o prezență vie pe scena evenimentelor artistice din Dej a trecut la cele veşnice la vârsta de 63 de ani.

Născută la Beclean în 12 august 1961, Dorina Grad și-a petrecut copilăria la Dej, unde a îmbrățișat folclorul și a început viața artistică în Ansamblul “Someșana” a Casei Municipale de Cultură. De-a lungul carierei a obținut o serie de premii la festivaluri, iar în 1993 nota maximă la “Topul Tinerilor Interpreți”. Primele înregistrări muzicale le-a realizat la Radio Târgu Mureș, oraș unde și-a continuat cariera muzicală.

Din 1990 a fost solistă a Ansamblului Profesionist “Mureșul” din Târgu Mureș, promovând cântecul popular românesc pe scene din Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Franța.

Priveghiul va avea loc vineri, 8 martie, de la ora 17, iar înmormântarea sâmbătă, ora 14, la Cimitirul din Dealul Florilor-Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More