Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în fotbalul dejean. Managerul echipei Someșul Dej, fost antrenor al Unirii Dej, a încetat din viață

1 755

Fotbalul dejean este în doliu, după trecerea în neființă a unuia dintre oamenii importanți din sportul din zona Dejului. Gică Barbu, fost antrenor al echipei Unirea Dej, a încetat din viață la vârsta de 53 de ani.

Acesta a murit noaptea trecută, în somn, acasă, fiind găsit fără suflare de către soția lui în pat. Gică Barbu a acuzat încă de săptămâna trecută probleme de sănătate, după ultimul meci din campionat al echipei Someșul Dej simțindu-se rău. Pa parcursul următoarelor zile a acuzat că rămâne fără aer în dese momente, însă a considerat că este o fază trecătoare și nu a urmat un control medical amănunțit. În noaptea de sâmbătă spre duminică inima lui a încetat să bată, iar trupul neînsuflețit al acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

Gică Barbu și-a început cariera în fotbalul mare în 1988 la Universitatea Craiova. A jucat pentru fotbalul oltean până în 1992, între timp fiind legitimat și la Electroputere Craiova, după care a ajuns la Farul Constanța, Ceahlăul Piatra Neamț sau național București, încheindu-și cariera la Farul în anul 2000.

Din anul 2006 a devenit manager al clubului Mureșul Deva, ulterior ocupând aceleași funcții pentru Universitatea II Cluj, FCM Reșița sau Universitatea Cluj.

În perioada 2015-2016 a antrenat Unirea Jucu, iar în anul următor a ajuns pe banca Unirii Dej, pentru ca apoi să mai antreneze pe CFR II Cluj, Dacian Unirea Brăila. iar în 2018-2019 a ajuns din nou la conducerea Unirii Dej.

De anul trecut, Gică Barbu a devenit managerul echipei Someșul Dej, a cărui conducere administrativă a postat pe facebook un mesaj de condoleanțe:

”Cu mare regret, anuntam trecerea in nefiinta ,mult prea rapida , a managerului sportiv al echipei noastre, domnul Gică Barbu
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Ivan spune

    A mai jucat, in 2000, la U Cluj, in Liga 3, in acea echipa cu Nelutu Sabau antrenor-jucator. Mi se pare ca acolo si-a incheiat cariera, nu la Farul. RIP! 🙁

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More