Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în lumea muzicii populare. A murit Angela Moldovan – VIDEO

3 340

Angela moldovan

Lumea folclorului e din nou în doliu. Angela Moldovan, una din cele mai iubite voci ale muzicii populare româneşti, a încetat din viață.

Anunțul a fost făcut azi de realizatoarea emisiunii „O dată-n viaţă” de la TVR, Iuliana Tudor. Angela Moldovan este a treia cântăreață de muzică populară care se stinge în decurs de doar o săptămână.

Săptămâna trecută, Rela Lucan și Ramona Fabian au lăsat mai săracă lumea muzicii populare românești.

Cântăreaţa de muzică populară Angela Moldovan, cunoscută pentru melodiile sale din zona nordului Moldovei şi a Bucovinei, s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme cardiace

Angela Moldovan s-a născut la 19 septembrie 1927 în Chișinău, dar a trăit în România. S-a mutat cu familia la Târgu-Mureș, apoi la Timișoara și Suceava.

A absolvit liceul la Suceava și Conservatorul la Cluj-Napoca, iar în 1950 a debutat pe scena Operei din Cluj, unde a activat timp de patru ani.

Mai apoi, s-a mutat la București, unde a devenit solistă a Ansamblului „Barbu Lăutaru”. Mai târziu este acceptată în cadrul Ansamblului „Ciocârlia”.

Melodia cu care s-a lansat, în anii ’60, este „La Oglindă”, pe versuri de George Coșbuc.

http://youtu.be/VDqya3OjUpo

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More