Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în lumea muzicii rock din Transilvania. Solomon ”Saci” Francisc a încetat din viață

9 190
trupa Transylvania
Produs de Cluj 2014. Trupa Transylvania în concert la Dej

Cunoscutul toboșar Solomon ”Saci” Francisc, bateristul formațiilor Semnal M și Transylvania a încetat azi din viață, la vârsta de 67 de ani. 

Francisc Solomon a fost găsit azi fără suflare, în baia locuinței sale. Inima sa a încetat să mai bată după un infarct care l-a răpus.

Născut în 11 mai 1947, Francisc Solomon a devenit cunoscut în lumea muzicii transilvănene și naționale datorită îndelungatei colaborări cu trupa Semnal M.

”Saci”, așa cum îi spun colegii și prietenii, a fost cooptat în trupa Semnal M în anul 1979, chiar înainte ca formația să scoată al doilea și cel mai renumit album ”Cântece transilvane”, cel care conține și melodia de succes ”Bal la Apahida”. După o despărțire de câțiva ani, Solomon Francisc revine în Semnal M între anii 1986-1988, până în anul 1994, când întrerupe iar colaborarea. În 2012, clujeanul a revenit în formula Semnal M, iar recent a început colaborarea și cu trupa Transylvania.

În acest an, toboșarul clujean a fost în turneu cu trupa Transylvania în cadrul edițiilor Produs de Cluj din zona Ardealului.

De la aflarea veștii, zeci de mesaje au început să curgă pe pagina de Facebook a artistului.

Pagina de Facebook a trupei Semnal M a schimbat azi fotografia de profil în negru, în semn de doliu, afișând mesajul: ”Cu mare regret și durere în suflet vă anunțăm că bunul nostru prieten și coleg, Solomon Francisc, a plecat dintre noi… Odihneste-te-n pace!”

francisc solomon
Francisc Solomon ”Saci”. Foto: Facebook

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More