Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în mediul academic și cultural dejean. S-a stins profesorul Alexandru Păltinean

0 338

profesor Alexandru Paltinean Dej

Fost director al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” (fost Industrial) profesorul Alexandru Păltinean s-a stins din viață vineri seara, la vârsta de 65 de ani.

Familia acestuia l-a găsit seara trecută în stop cardio-respirator, la locuința acestuia fiind solicitată intervenția unei ambulanțe. Medicii nu au mai avut ce să facă pentru a-l salva.

Alexandru Păltinean a fost unul dintre cei mai apreciați profesori de limba română din Dej și a fost, timp de 11 ani, director al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, formând de-a lungul timpului, în cei peste 40 de ani de carieră profesorală, sute de elevi dejeni.

Pe lângă activitatea profesorală, în sprijinul învățământului dejean, Alexandru Păltinean a făcut parte și din societatea culturală a Dejului. Autor de poezii, profesorul Păltinean era mai mereu prezent la evenimentele culturale desfășurate în ultimii ani la Dej

Sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia va fi depus la Capela din Cimitirul Dealul Florilor, pentru ca prietenii, cunoscuții și foștii elevi să-și poată lua rămas bun. Tot în cimitirul Dealul Florilor va avea loc luni, 16 martie, și slujba de înmormântare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More