Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în teatrul românesc. A murit Geo Costiniu

1 39

Geo Costiniu

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani.

Geo Costiniu a început să joace în televiziune încă de la 8 ani, fiind considerat unul dintre copiii „minune”, iar la 14-15 ani evolua pe lângă studenţii de la Teatru în roluri de licean, la Casa Studenţilor din Bucureşti.

După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu şi Octavian Cotescu, este repartizat la Teatrul Naţional Iaşi (1973 – 1974 ) unde sub bagheta regizoarei Cătălina Buzoianu joacă în „Poveste de iarna” – W. Shakespeare şi în „Istoria Hieroglifică” şi îşi confirmă talentul şi pasiunea pentru scenă.

Din 1974 este actor la Teatrul Giuleşti pe care-l considera teatrul său de suflet şi pe scena căruia a interpretat numeroase roluri în piese celebre.

În film debutează în 1972 cu un rol secundar în filmul „Paraşutiştii” al regizorului Dinu Cocea. Dă lovitură în 1978 cu filmul regizat de Timotei Ursu „Septembrie”, o dramă şi o poveste de dragoste absolut superbă, unde o are parteneră pe Anda Onesa. Filmul este atât de bine primit de public încât niciun alt rol în film interpretat după, de la „Ora zero” / 1979… la drama „Neinvinsă-i dragostea”/1994 nu i-a mai adus aceeaşi popularitate.

Ştire în curs de actualizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More