Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu la Universitatea Cluj. Cancerul a răpus-o la doar 20 de ani

0 384

luisa silaghi

La vârsta la care majoritatea tinerilor încep să-și clădească viitorul, Luisa Silaghi lupta pentru câteva clipe de viață în plus. Până la urmă, boala a fost mai puternică decât ea, o sportivă, o luptătoare. Luisa s-a stins din viață după o perioadă cumplită în care cancerul i-a măcinat trupul.

Fostă componentă a echipei de baschet feminin a Universității Cluj, Luisa Silaghi a rămas în activitatea sportivă până când a reușit să reziste fizic. A descoperit că suferă de cancer în urmă cu doi ani. A mai jucat baschet încă o perioadă, apoi boala și-a spus cuvântul, lăsându-și amprenta asupra capacității fizice a sportivei.

Era studentă în anul I la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

În urmă cu șase luni de zile s-a dus să-și mai vadă pentru ultima dată colegele de echipă jucând. A stat pe bancă la acel meci, iar la final și-a luat rămas bun de la fete. Joia trecută, Luisa a trecut în neființă.

Moartea tinerei a șocat pe toată lumea. Nu doar colegele ei de la echipă sau conducerea clubului au fost afectați de dispariția prematură a Luisei. Prieteni, cunoscuți, foști colegi de școală sau profesori, toți au fost afectați de decesul Luisei.

În semn de respect pentru memoria tinerei, colegii și prietenii acesteia au postat pe Facebook zeci de mesaje de condoleanțe, iar unii și-au schimbat chiar fotografia de profil cu cea cu mesajul „In the Memory of Luisa Silaghi, 1994-2014”.

in the memory of luisa silaghi

Redăm mai jos doar câteva dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a Luisei.

Inca imi amintesc primele zile de baschet impreuna… imi amintesc cat de bine ne-am inteles…Imi amintesc cum stateam impreuna pe autocar cand mergeam undeva… imi amintesc cum radeam in hohote… imi amintesc cu radeam la antrenamente …imi amintesc cum ne prosteam… imi amintesc atatea lucruri frumoase…imi amintesc cum am plecat din Satu mare impreuna pentru baschet… imi amintesc cum erai prietena mea… Nu imi vine sa cred si de azi dimineata sunt in soc… as vrea sa spui ca e o gluma si ne-ai pacalit pe toti… imi va fi extrem de dor de tine… Ai fost o colega excelenta si o coechipiera de nota 10!!! intotdeauna te voi iubi si imi vei lipsi enorm…

”Sa ne ajute Dumnezeu sa pastram pentru totdeauna in memorie toate momentele frumoase pe care le-am trait impreuna… o lume intreaga o plange azi pe draga noastra prietena Luisa Silaghi, un copil minunat care a plecat mult prea repede dintre noi…… Dumnezeu sa o odihneaca in Pace !!!”

Cu ani în urmă, intr-o zi plăcută, domoală de septembrie ai intrat in clasa mea, în viaţa mea şi în sufletul meu. Ai fost un copil bun, prea bun. Am crezut că atunci când ţi-am pus pentru prima oară stiloul în mâna, o fac pentru a-ţi da aripi să te înalţi sus, sus de tot. Nicio clipă nu m-am gândit că zborul tău se va frânge atât de curând.
Aş vrea ca timpul să-şi domolească paşii! Aş vrea să strig din adâncul sufletului:
„Întoarceţi-vă, ani frumoşi!”
Dar iată că o crudă ironie face ca tot într-o zi domoală de septembrie să-mi iau rămas bun. E crunt, e dureros, prea dureros!
Rămas bun, copilul meu!

”Tristeţea se aşterne apăsător peste un sentiment de neputinţă. Momentul tragediei pare o glumă proastă a sorţii, un vis urât, un vis din care doreşti să te trezeşti si nu poti. Dimineaţa soarele răsare şi crezi că totul a fost doar un vis însă constaţi rapid că te confrunţi cu aceaşi nemiloasă şi cruntă veste.
Luisa Silaghi ai fost un exemplu de luptător cu viaţa.Dumnezeu să te răsplătească din plin acolo unde tu te-ai mutat. Cei care rămân , părinţilor tai Romy si Simi , surioarei tale Briana ,rudelor, prietenilor tăi să le dea Domnul forta şi multa , foarte multa putere .O lacrimă, din suflet, tăcere şi-un mare offfff….
Sincere Condoleante !!!!”

Pentru Universitatea Cluj, săptămâna ce a trecut a fost una cu adevărat neagră. După decesul unui jucător de fotbal emblematic al clujenilor, Călin Zanc, decedat într-un accident rutier, un nou deces aduce tristețe în sufletul ”alb-negrilor.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More