Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în sportul românesc. A murit președintele Federației Române de Hochei

0 22

florian gheorghe

Florian Gheorghe, președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață și fost important jucător al echipei naționale, s-a stins în această după-amiază, după o grea suferință, la vârsta de 61 de ani.

Născut în 1953, la București, Florian Gheorghe a absolvit IEFS-ul în 1980, fiind căpitan al naționalei. A început să practice hocheiul în 1960, la Şcoala Sportivă numărul 2. A activat apoi la Dinamo şi Sportul Studenţesc, cucerind între timp cinci titluri de campion naţional. A evoluat cu echipa naţională de seniori la opt ediţii ale Campionatului Mondial. A activat apoi ca antrenor, între 1985 şi 2002 lucrând la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. În 2002, a fost ales preşedinte de onoare al secţiei de hochei a CS Dinamo. Între 2005 şi 2007, a ocupat şi funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

”Nici nu am cuvinte să vorbesc. Acum două luni, Florian mergea la Congresul Federației Internaționale, de la Minsk, din Belarus. S-a întors bine-merci, a făcut raportul pentru Biroul Federal…și, dintr-o dată, necazul… A fost un jucător de mare valoare, excelent apărător, cu un joc foarte exact. Flori dădea siguranță, evolua fără floricele. A fost stâlp de bază și la Dinamo, și la națională”, a spus Eduard Pană, fost președintele al FRHG, unul dintre marii jucători ai României.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.