Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în sportul românesc. A murit președintele Federației Române de Hochei

0 376

florian gheorghe

Florian Gheorghe, președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață și fost important jucător al echipei naționale, s-a stins în această după-amiază, după o grea suferință, la vârsta de 61 de ani.

Născut în 1953, la București, Florian Gheorghe a absolvit IEFS-ul în 1980, fiind căpitan al naționalei. A început să practice hocheiul în 1960, la Şcoala Sportivă numărul 2. A activat apoi la Dinamo şi Sportul Studenţesc, cucerind între timp cinci titluri de campion naţional. A evoluat cu echipa naţională de seniori la opt ediţii ale Campionatului Mondial. A activat apoi ca antrenor, între 1985 şi 2002 lucrând la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. În 2002, a fost ales preşedinte de onoare al secţiei de hochei a CS Dinamo. Între 2005 şi 2007, a ocupat şi funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

”Nici nu am cuvinte să vorbesc. Acum două luni, Florian mergea la Congresul Federației Internaționale, de la Minsk, din Belarus. S-a întors bine-merci, a făcut raportul pentru Biroul Federal…și, dintr-o dată, necazul… A fost un jucător de mare valoare, excelent apărător, cu un joc foarte exact. Flori dădea siguranță, evolua fără floricele. A fost stâlp de bază și la Dinamo, și la națională”, a spus Eduard Pană, fost președintele al FRHG, unul dintre marii jucători ai României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More