Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doliu în teatrul românesc. A murit actorul Mircea Albulescu

0 56

Actorul Mircea Albulescu a murit vineri dimineață la Spitalul Floreasca, din București, la vârsta de 81 de ani, după ce joi acesta fusese adus de urgență la spital.

„Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”, declarase acesta în cadrul unei emisiuni televizate.

Albulescu s-a născut pe 4 octombrie 1934, la București. A jucat în foarte multe filme, precumDacii, Mihai Viteazul, Bariera. În 1979, acesta a făcut parte din distribuția filmului Nea Mărin miliardar. În total, Albulescu a interpretat peste 70 de roluri. De altfel, acesta a mai jucat în piese de teatru, a scris poezie și proză scurtă.

”E bine în viața asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât ești pe val. Îi văd pe cei din jurul meu cum mă privesc. Cu siguranță se întreabă: Mai e, o să mai fie, o să mai poată?”, mai susținuse acesta în cadrul unui interviu.

Trupul marelui actor va fi depus la Teatrul Național din București, apoi la capela cimitirului Reînvierea, acolo unde va fi înmormântat duminică, la ora 14:00.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More