Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Donație controversată. CJ Cluj alocă 100.000 de lei pentru Catedrala Notre Dame

2 337

În timp ce castelele istorice ale Clujului se degradează, unele fiind chiar irecuperabile, Consiliul Județean Cluj a decis să doneze bani din bugetul propriu pentru Catedrala Notre Dame din Paris.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a aprobat, miercuri, alocarea a 100.000 de lei din bugetul pe 2019 pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame din Paris.

„Am văzut drama din Paris, incendiul de la Catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii, şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre-Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important”, a declarat vicepreşedintele CJ Cluj Vakar Istvan.

El a mai spus că a luat deja legătura cu reprezentanţii Bisericii romano-catolice din Cluj-Napoca.

Inițiativa nu a fost însă văzută cu ochi buni de către locuitorii județului, care i-au luat imediat în colimator pe președintele Alin Tișe și vicepreședintele Vakar Istvan. Sute de clujeni și-au exprimat nemulțumirea față de acest gest ”simbolic” al CJ Cluj, arătând că banii respectivi puteau fi cheltuiți pentru renovarea castelelor dărâmate din județ, pentru investiții în cultură, sănătate și educație.

Comentariile contestatarilor acestei măsuri

”Draga judetule Cluj! Sper ca stirea apărută astazi in social media, cea referitoare la donatia catre catedrala Notre Dame sa fie o stire falsa. Noi, contribuabilii judetului consideram ca vietile oamenilor sunt mai importante decat o cladire. Este trist ceea ce s-a întâmplat dar mai trist este sa-ti moara copii innecati in rahat sau plimbati prin diverse spitale prin tara ore in sir in chinuri cumplite.

Adriana Baciu

Cat de prosti manageri puteți să fiți sa dai 100k la Notre Dame si castelul de la Mănăstirea Kornis sa se prăbușească?

Cristi Roman

Bine ca e oficicial faceti donatii in Franta. Bah voi v-ati tampit la bun acum? Nu avem destule probleme
Tot din banii nostri dati.

Bogdan Crisan-Lupa

Dar niște dotări pt spitale in județ mai bine de acei 100k? Dar până atunci… și eu vă rog să comunicați temeiul legal prin care s-a aprobat această donație… către un lăcaș de cult din străinătate care nu aparține statului român?

Ionut Sucigan

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Mi e scârbă numai când citesc prostiile voastre, în loc sa investiți unde e necesar aruncați banii de fala!!! De ce nu investiți în spitalul Stanca Dominic sau în alte instituții ?? Rusineee!

  2. ILI spune

    Cei care au hotarat sunt niste misei fara neam si tara. Zestrea noastra se prabuseste de grije lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More