Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dosar penal pentru profanare de morminte deschis în cazul cimitirului Dealul Florilor de la Dej

0 231

someseanul-cadavre mumificate cimitir Dealul Florilor Dej (8)

În urma cazului prezentat ieri, în exclusivitate de Someșeanul.ro, referitor la cadavrele mumificate și sicriele răvășite într-un cavou din Dej, s-au sesizat și polițiștii și procurorii.

Prin urmare, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, urmând să stabilească prin intermediul cercetărilor la fața locului și acțiunilor specifice cine se face vinovat de profanarea cavoului din cimitirul Dealul Florilor din Dej.

”Am fost sesizați că ușile de acces într-un cavou sunt deschise și că înăuntru ar fi cadavre la vedere. Am efectuat și noi cercetarea la fața locului. S-ar părea că nu sunt aparținători și că ușa ar mai fi fost deschisă și cu mai mult timp în urmă.

Polițiștii fac cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-au deschis ușile cavoului și, în funcție de constatări, se vor face demersuri legale”, a declarat Daniel Graur, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

CITIȚI ȘI: 

EXCLUSIV: Cadavre mumificate, la vedere, în cimitirul Dealul Florilor din Dej – FOTO/VIDEO

Șefa Direcției de sănătate Publică Cluj, susține că oamenii ar trebui să stea liniștiți , pentru că nu există riscuri de îmbolnăvire din cauza cadavrelor în descompunere.

”În mod normal, un cadavru îmbălsămat și, mai ales, dacă este cu o vechime de peste șapte ani, nu reprezintă un risc din punct de vedere al sănătății publice. Este obligatorie îmbălsămarea.

Administrația spitalelor și procuratura vor face o cercetare a situației și vor cere un aviz de la Direcția de Sănătate Publică de reînhumare a cadavrelor respective, în prezența aparținătorilor cadavrelor respective, dacă există”, a declarat Dorina Duma, director DSP Cluj.

Pe de altă parte, în urma sesizării pe care Someșeanul.ro a făcut-o la adresa primarului Dejului, Costan Morar, acesta a dat sâmbătă imediat dispoziție ca ușa cavoului să fie închisă. Astfel că ieri după-amiază, când reporterul Someșeanul.ro s-a prezentat la fața locului, ușa metalică a cavoului era legată cu o bucată groasă de fier.

Rezolvarea situației este una provizorie și de urgență spune primarul Costan Morar, care a cerut celor care se ocupă de administrarea cimitirului ca, imediat ce cercetările polițiștilor se încheie, ușa metalică a cavoului să fie sudată. Potrivit edilului, deocamdată nu s-a descoperit ale cui sunt cadavrele din interior și cui aparține de drept respectivul cavou, fiind vorba despre unul foarte vechi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More