Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dosar penal pentru un patronul unei firme de construcții din Beclean. Este cercetat pentru evaziune fiscală

0 226

Un bărbat din Beclean, patronul unei firme de construcții, s-a ales cu Dosar penal pentru evaziune fiscală, dosarul fiind instrumentat de polițiștii de la investigarea criminalității economice.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 13 ianuarie a.c., în urma controalelor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de evaziune fiscală, în cadrul căruia efectuează cercetări.

Astfel, din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, un bărbat de 48 de ani, din Beclean, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul construcțiilor,  împreună cu alți lucrători cărora nu le-ar fi întocmit documente legale de angajare, ar fi desfășurat activități pe care nu le-ar fi evidențiat în contabilitate, pentru a nu plăti impozitele și taxele aferente.

Totodată, în cursul anului 2021, ar fi prestat activități de forare a unor fântâni, pe care nu le-ar fi evidențiat în actele contabile, deși ar fi încasat sume mari de bani, de la clienții societății. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de Legea 241/2005.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More