Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dosarul ”Proxeneți la Dej”, un nou termen de judecată

0 1.312

La Judecătoria Dej a avut loc miercuri, 3 iunie, un nou termen în dosarul în care mai mulți tineri din Dej sunt acuzați de comiterea infracțiunii de proxenetism.

La termenul de judecată de miercuri, în care s-a solicitat prelungirea termenului de arestare preventivă, au fost prezenți în sală doar doi dintre cei șase inculpați din dosar, Augustin Călin Man și Lucian Dorin Jula, care primiseră la termenul trecut arest la domiciliu.

Alți trei inculpați din dosar, Codin Iuliu Pop (Coco), Cosmin Sorin Pop (Sharpele) și Tudor Vasile Vlașin au fost audiați prin sistem de videoconferință, direct din arestul IPJ Cluj, nefiind prezenți în sală la Judecătoria Dej.

Celălalt acuzat din dosar, Vlad-Alexandru Rotar, acuzat de complicitate la infracțiunea de proxenetism, este cercetat în continuare sub control judiciar, după cum a decis instanța la termenul precedent.

Ședința din sala de judecată a Judecătoriei Dej s-a încheiat miercuri după-amiază, pronunțarea fiind amânată pentru joi, 4 iunie.

ACTUALIZARE:

Judecătoria Dej s-a pronunțat joi în acest caz, anunțând noile măsuri pentru inculpații din dosar.

Astfel, singurii care mai rămân după gratii, prelungindu-se cu încă 30 de zile mandatele de arestare preventivă sunt Codin Iuliu Pop (Coco) și Cosmin Sorin Pop (Sharpele).

Augustin Călin Man și Lucian Dorin Jula vor fi judecați în continuare sub control judiciar, iar Tudor Vasile Vlașin a fost plasat în arest la domiciliu.

Complet: Drepturi si libertati
Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt:

1. În baza art.234 combinat cu art.236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă: Prelungeşte măsura arestării preventive faţă de inculpatul Cosmin Sorin Pop cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) și (4) C.pen.. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, şi cercetare în stare de libertate, iar în subsidiar, de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Constata ca inculpatul are aparator ales.

2.În baza art.234 combinat cu art.236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă: Prelungeşte măsura arestării preventive faţă de inculpatul Codin Iuliu Pop cercetat cu privire la săvîrșirea infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) și (4) C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorilor, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, şi cercetare în stare de libertate, iar în subsidiar, de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Constata ca inculpatul are aparatori alesi.

3. În baza art.237 al 2 Cod procedură penală si art 202 al 4 lit d C. pr pen respinge propunerea de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă dispune inlocuirea arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu fata de inculpatul Tudor Vasile Vlașin cercetat cu privire la săvîrșirea infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen, cu aplic. art. 41 alin. (1) C.pen. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. În temeiul art.221 alin.1 CPP impune inculpatului Tudor Vasile Vlașin obligaţia de a nu părăsi imobilul din în ……fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza

În temeiul art.221 alin.2 CPP, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu niciuna dintre persoanele vătămate din dosar si nici cu membri de familie ai acestora si cu ceilalti coinculpati si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect pe nici o cale În temeiul art.221 alin.4 CPP atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care ii revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art.221, alin. 8, copia încheierii se va comunica da îndată inculpatului, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea sa, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, şi cercetare în stare de libertate, iar în subsidiar, de luare a măsurii controlului judiciar. Constata ca inculpatul are aparator ales.

4. În baza art.237 al 2 Cod procedură penală si art 202 al 4 lit b C. pr pen respinge propunerea de prelungire a arestului la domiciliu in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă dispune inlocuirea arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul Augustin Călin Man-cercetat cu privire la săvîrșirea infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen.. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. În baza art.215 alin.1, lit. a,b,c Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul Augustin Călin Man trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată instanţa pe raza căreia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organele de poliţie respectiv Poliţia Municipiului Dej, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

În baza art. 215, alin. 2 , lit. a, d şi f Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii; – să nu părăsească raza teritorială a judeţului Cluj, cu excepţia chemării la organul judiciar. să nu comunice cu niciuna dintre persoanele vătămate din dosar si nici cu membri de familie ai acestora si cu ceilalti coinculpati si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect pe nici o cale Să comunice periodic informaţii relevante, despre mijloacele de existenţă În baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar, se realizează de către Poliţia Municipiului Dej. În temeiul art.215, alin. 5 Cod procedură penală, câte o copie de pe încheiere se comunică în ziua pronunţării încheierii, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, Serviciului Public Comunitar, de Evidenţă a Persoanelor, Poliţia de Frontieră Române, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, şi cercetare în stare de libertate. Constata ca inculpatul are aparator ales.

5. Respinge exceptia formulata de inculpatul Lucian Dorin Jula prin aparator ales pentru constatarea nulitatii relative a propunerii de prelungire faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej. În baza art.237 al 2 Cod procedură penală si art 202 al 4 lit b C. pr pen respinge propunerea de prelungire a arestului la domiciliu in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă dispune inlocuirea arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul Lucian Dorin Jula a infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen.; pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv.

În baza art.215 alin.1, lit. a,b,c Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul Lucian Dorin Jula trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată instanţa pe raza căreia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organele de poliţie respectiv Poliţia Municipiului Dej, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. În baza art. 215, alin. 2 , lit. a, d şi f Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii; – să nu părăsească raza teritorială a judeţului Cluj, cu excepţia chemării la organul judiciar. să nu comunice cu niciuna dintre persoanele vătămate din dosar si nici cu membri de familie ai acestora si cu ceilalti coinculpati si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect pe nici o cale Să comunice periodic informaţii relevante, despre mijloacele de existenţă În baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar, se realizează de către Poliţia Municipiului Dej. În temeiul art.215, alin. 5 Cod procedură penală, câte o copie de pe încheiere se comunică în ziua pronunţării încheierii, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, Serviciului Public Comunitar, de Evidenţă a Persoanelor, Poliţia de Frontieră Române, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, şi cercetare în stare de libertate. Constata ca inculpatul are aparator ales.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, data de 04.06.2020, ora 15.00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  15/2020  04.06.2020

Pe aceeași temă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More