Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două arme neletle și peste 40 de cartușe. ridicate de polițiștii clujeni

0 44

ziua politiei 55

Poliţiştii clujeni au depistat, în doar 20 de minute de la sesizare, un bărbat, bănuit de uz de armă fără drept. Asupra acestuia au fost depistate două arme neletale şi peste 40 de cartuşe.

La data de 24 octombrie, ora 17:17, un bărbat de 58 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în calitate de paznic al fondului de vânătoare, a sesizat Poliţia prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în jurul orei 17:00, în timp ce executa activităţi de serviciu în extravilanul pădurii Făget, a auzit mai multe focuri de armă. Totodată, acesta a indicat şi numărul de înmatriculare al unui autoturism pe care l-ar fi observat parcat la liziera pădurii.

În urma verificărilor efectuate, în doar 20 de minute de la sesizare, poliţiştii au depistat autoturismul în trafic, la ieşirea din municipiul Cluj-Napoca, înspre judeţul Bihor. Acesta era condus de un cetăţean francez, de 24 de ani.

Poliţiştii au identificat asupra conducătorului auto, în momentul controlulului, două arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi peste 40 de cartuşe. Acesta deţinea permis de port armă.

În urma cercetărilor efectuate în zona indicată de paznicul de vânătoare, poliţiştii au depistat mai multe sticle sparte, folosite drept ţintă, şi peste 10 tuburi de cartuş.

Permisul de port armă a bărbatului a fost reţinut, iar cele două arme neletale şi muniţia aferentă au fost ridicate în vedere expertizării balistice.

Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de „uz de armă fără drept”, faptă prevăzută de Codul penal.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More