Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două biserici și o școală, dar și sute de case și blocuri, afectate grav de furtună în Sălaj – FOTO/VIDEO

0 226

Nici Sălajul nu a scăpat de efectele devastatoare ale furtunii de duminică, zeci de localități fiind lovite de vijelii, care au lăsat în urma lor pagube importante.

Potrivit unui prim bilanț la nivelul județului au fost distruse de vijelie biserica de lemn din Poarta Sălajului, Biserica Reformată din Jibou, dar și școala din localitatea Zăuan.

biserica jibou

De asemenea, tot din cauza furtunii și a copacilor căzuți pe calea ferată, două trenuri de călători au fost blocate în Sălaj. Este vorba  despre Trenul Baia Mare – București, blocat pe șine în zona Someș Odorhei, și București – Jibou, blocat în zona localității Răstoci.

tren blocat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj a transmis presei un prim bilanț al furtunii devastatoare de azi:

”Din cauza fenomenelor meteo periculoase (rafale de vânt puternic cu aspect de vijelie, precipitaţii) care au lovit, duminică după masă, la nivelul judeţului Sălaj, din primele evaluări au rezultat următoarele pagube:

– 47 de copaci căzuţi, 2 imobile inundate, 15 acoperişuri afectate, 13 stâlpi prăbuşiţi, 95 de localităţi fără energie electrică, 425 posturi tarnsformatoare afectate, 36.653 consumatori de energie electrică afectaţi.

Toate echipajele de pompieri se află în localităţile afectate pentru a interveni unde este cazul, echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Duminică seara, a fost convocat la sediul ISU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Recomandăm cetăţenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More