Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două cazuri COVID-19 confirmate la Spitalul Municipal Dej, în rândul personalului

0 2.023

Două angajate ale Spitalului Municipal Dej au fost confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19. Conducerea unității medicale spune că cele două femei sunt asimptomatice.

După ce la finalul lunii martie întregul Compartiment de Boli Infecțioase al Spitalului Municipal Dej a fost testat, după ce a intrat în contact cu două paciente internate care fuseseră confirmate cu noul tip de coronavirus, personalul medical intrând în autoizolare, în aceste zile alte două angajate al unității medicale dejene au fost testate.

De această dată, pentru o asistentă medicală din Compartimentul de Medicină Internă (Gastroenterologie) și o infirmieră din Compartimentul de Boli Infecțioase, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost unul pozitiv.

Potrivit surselor Someșeanul.ro, sursa de infectare a fost o femeie de 81 de ani, internată săptămâna trecută în Secția de Interne a spitalului dejean. Aceasta a prezentat simptome specifice COVID-19, a fost testată și ulterior confirmată pozitiv. Mai apoi, personalul medical din Compartimentul de Medicină Internă, cu care femeia internată a intrat în contact, a fost testat, iar pentru două angajate rezultatul a fost de asemenea pozitiv.

”Este vorba despre o asistentă medicală din cadrul Compartimentului de Medicină Internă și o infirmieră de la Infecțioase. Tot personalul pe care l-am testat a fost contact cu pacienți depistați pozitiv care au fost internați în spital. Personalul medical din Compartimentul de Boli Infecțioase care a fost testat în urmă cu două săptămâni a revenit de ieri la serviciu”, a declarat pentru Someșeanul.ro Antonela Nicoară, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej.


Directorul medical al Spitalului Municipal Dej a mai precizat că cele două angajate depistate pozitiv sunt asimptomatice, sunt în stare bună și vor fi retestate, fiind în prezent internate la Cluj-Napoca.

Atât spitalul, cât și Direcția de Sănătate Publică au demarat deja toate măsurile pentru a desfășura ancheta epidemiologică, iar cele două secții ale spitalului au fost dezinfectate.

În ceea ce privește Compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Dej, acesta funcționează începând de ieri din nou la capacitate, după ce asistentele și infirmierele care au fost testate în 30 martie au revenit la muncă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More