Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două clujence înșelate prin metoda ”accidentul”

0 25

inselaciune telefon

Două femei din Cluj-Napoca, ambele în vârstă de 76 de ani, au căzut victime escrocilor care acționau prin metoda ”accidentul”.

O femeie 76 ani a sesizat miercuri Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că în cursul dimineţii, în jurul orei 09:30, a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei minore. Bărbaţii s-au prezentat ca fiind poliţist, avocat şi aparţinător victimă.

De asemenea, aceştia i-au comunicat faptul că fiul său nu poate vorbi din cauza leziunilor suferite, astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 3.500 euro.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimei şi căruia femeia i-a înmânat suma solicitată de 3.500 lei. Ulterior, femeia şi-a sunat fiul, care a negat implicarea sa în vreun accident rutier.

Tot în data de 8.01.2013, în jurul orei 13:30, o altă femeie de 76 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că în cursul dimineţii a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care după ce s-au prezentat ca având calitatea de poliţist, avocat şi aparţinător victimă, au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a doi copii.

La fel ca în situaţia precedentă, suspecţii i-au comunicat femeii că fiul său nu poate vorbi, având leziuni grave. Astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 7.000 euro.
La scurt timp, s-a prezentat la domiciliul femeii un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimelor şi căruia femeia i-a înmânat suma de 6.000 lei.
Ulterior femeia a fost contactată de fiul său, ocazie cu care a realizat că cele relatate telefonic nu corespund realităţii.

În ambele situaţii poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, în vederea identificării persoanelor suspecte, tragerea lor la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More