Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două fabrici aproape de finalizare în parcul industrial Arc Parc Dej. Alte două fabrici vor fi construite în acest an – FOTO

0 841

Parcul industrial privat Arc Parc din Dej este în continuă expansiune. Până la finalul acestei luni două fabrici noi vor fi finalizate, în acestea urmând să înceapă activitatea din luna martie, în timp ce pentru alte două fabrici vor începe construcțiile în luna aprilie.

Potrivit președintelui companiei Arc Parc Industrial Dej, Adriana Cristea, parcul industrial Sud din Dej este la mare căutare de către investitori, aceștia dorind să-și deschidă noi unități de producție la Dej. Astfel, în aceste zile sunt pe ultima sută de metri lucrările de finalizare ale celor două fabrici începute anul trecut.

Una dintre unitățile de producție ce-și vor începe activitatea în luna martie este cea a fabricii SAUTER GmbH. Germanii de SAUTER GmbH sunt un important pion din industria de automotive și au ca obiect de activitate fabricarea pieselor frezate, de înaltă precizie.  Compania din Germania a început încă de anul trecut procesul de selectare a viitorilor angajați, aceștia fiind instruiți deja într-un stagiu de pregătire în Germania, SAUTER GmbH plănuind să angajeze în primă fază pentru fabrica din Dej aproximativ 60 de persoane. Investiția realizată până acum de germanii de la SAUTER se ridică la peste 10 milioane de euro.

Tot o investiție de peste 10 milioane de euro în parcul industrial de la Dej au realizat și cei de la IMM Hydro Est SRL, firmă ce face parte din grupul italian de firme IMM Hydraulics, care mai au o fabrică la Câțcău. La Dej, IMM Hydro Est vor fabrica produse din cauciuc (furtunuri de presiune), iar producția va începe de luna viitoare. Pentru unitate de producție din parcul industrial Arc Parc compania italiană va ajunge la un număr de aproximativ 120 de angajați.

Odată cu inaugurarea celor două unități de producție ale IMM Hydro Est și Sauter GmbH, conducerea Arc Parc Industrial demarează primii pași pentru construcția a încă două fabrici. Lucrările de construcție ale acestor unități de producție vor începe în luna martie a acestui an și vor fi finalizate până la finalul lui 2016.

Chiar dacă nu a dorit să ne  dezvăluie încă identitatea celor doi noi investitori de la Dej, Adrian Cristea ne-a declarat că este vorba despre o companie producătoare de produse de artizanat, care va avea 80 de angajați și va funcționa într-o unitate de producție de 1.500 metri pătrați, iar cealaltă fabrică va fi o unitate de producție în domeniul componentelor auto, care va avea aproximativ 100 de angajați într-o fabrică de 5.500 metri pătrați.

Potrivit conducerii Arc Parc Industrial Dej, și aceste două fabrici noi vor fi construite de către Staff Company, societate cu profil de execuție lucrări de construcții-instalații care face parte din grupul Arc Parc.

Conducerea Arc Parc Industrial este în plin proces de negociere cu alți investitori interesați să deschidă fabrici la Dej, urmând ca anul viitor să continue extinderea parcului industrial cu alte unități de producție.

Planurile de expansiune ale Arc Parc Industrial nu se opresc însă aici. Conducerea companiei își dorește să creeze în parcul industrial de la intrare în Dej un ”mic orășel”, în cadrul unui proiect gigantic pe fonduri europene, a cărui valoare va ajunge la 20 de milioane de euro. Acest mic orășel din parcul industrial va cuprinde trei blocuri de locuințe pentru angajații fabricilor din parc, o a doua clădire ”business center” pentru birouri, alături de o uriașă cantină pentru angajații din parc, dar și o sală de sport multifuncțională, un lac de agrement și un părculeț. Tot în parcul industrial în cadrul acestui mega-proiect va fi construit și un ”Mall industrial”, cu spații comerciale pentru diverse firme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More