Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Două fabrici noi în parcul industrial Arc Parc de la Dej. Investiții de peste 20 de milioane de euro

0 840

Arc Business Center - Birouri Parc Industrial Dej (3)

Parcul industrial Arc Parc de la Dej va cuprinde în curând două fabrici noi, după ce două firme din Germania și Italia vor realiza la Dej investiții de zeci de milioane de euro.

Prima investiție ce va fi finalizată va fi cea a fabricii SAUTER GmbH. Germanii de SAUTER GmbH sunt un important pion din industria de automotive și au ca obiect de activitate fabricarea pieselor frezate, de înaltă precizie.  Compania din Germania a început deja procesul de selectare a viitorilor angajați, iar lucrările la noua fabrică au început de câteva săptămâni, investiția realizată până în prima decadă a anului 2016 urmând să se ridice la peste 10 milioane de euro. SAUTER GmbH va angaja pentru fabrica din Dej, în prima fază, aproximativ 60 de persoane.

De altfel, săptămâna viitoare, miercuri, la sala de conferințe EUROPA, din cadrul Arc Business Center, va avea loc și lansarea oficială a investiției companiei germane la Dej. Reprezentanți ai SAUTER GmbH vor fi prezenți la Dej pentru o conferință de presă în cadrul căreia vor prezenta noua fabrică din parcul industrial din Dej, în prezența reprezentanților autorităților publice locale și județene.

Tot în parcul industrial Arc Parc vor ridica o fabrică și cei de la IMM Hydro Est SRL, firmă ce face parte din grupul italian de firme IMM Hydraulics, care mai au o fabrică la Câțcău. La Dej, IMM Hydro Est vor fabrica produse din cauciuc (furtunuri de presiune), iar producția va începe din iarna acestui an. Compania italiană va angaja în perioada următoare 120 de persoane pentru fabrica de la Dej, a cărei construcție a început deja. Și investiția italienilor de la IMM Hydraulics depășește 10 milioane de euro.

Potrivit conducerii Arc Parc Industrial Dej, cele două fabrici vor fi construite de către Staff Company, societate cu profil de execuție lucrări de construcții-instalații care face parte din grupul Arc Parc.

Conducerea Arc Parc Industrial se află în prezent în negocieri avansate cu încă o companie din Germania, care face parte tot din industria automotive, pentru construcția unei noi fabrici la Dej. Aceasta ar fi a treia fabrică pe care cei de la Arc Parc Industrial o vor aduce la Dej în acest an.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More