Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două gospodării în flăcări, în Sebiș. 9 ore au luptat pompierii să stingă incendiul

0 483

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița au intervenit sâmbătă seara la un incendiu izbucnit la o casă de locuit, cu un singur etaj, în localitatea Sebiș. Întreținute de vântul puternic, flăcările s-au extins și la gospodăria vecină.

În momentul în care au ajuns echipajele la locul intervenției incendiul se manifesta generalizat la anexele a două gospodării.

”După aproximativ 9 ore de lucru, pompierii militari bistrițeni s-au întors la bază. Intervenția a fost una dificilă deoarece incendiul a fost întreținut de vânt, cantitatea de fan care s-a aprins a fost foarte mare, iar pentru a se asigura că nu mai sunt focare în fan pompierii au verificat fiecare balot în parte cu furcile”, a transmis ISU BN.

Conform purtătorului de cuvânt al instituției, s-au format linii de alimentare a autospecialelor dintr-un râu care se afla la aproximativ 50 de m distanță. Alături de pompierii bistrițeni au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare Șieuț, Monor și Șieu.

S-a reușit protejarea caselor de locuit, dar din cauză că acestea erau foarte aproape de anexele incendiate, a fost afectata tâmplăria pvc și geamurile s-au spart.

Din fericire nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Au fost salvate șase bovine.

În urma incendiului au ars: un garaj, două fânațe, patru grajduri, un atelier de prelucrare a lemnului, o șură, trei tone de cereale, șase ovine, trei caprine și patru zeci de baloti de fân.

Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind de natură electrică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More