Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret

0 152

medalii-aur-pentru-romania-canotaj

Canotajul românesc are viitor strălucit. Echipajele României de doi rame fără cârmaci, atât cel feminin cât și cel masculin au cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

Primul a intrat în finală echipajul feminin de doi rame fără cârmaci, format din Denisa Tilvescu și Cristina Georgiana Popescu. Startul a fost mai slab, dar fetele s-au mobilizat excelent pe a doua jumătate, au avut un finiș excelent și au câștigat cursa pe ultima sută de metri cu timpul 3:37.32, devansându-le pe adversarele din China și Canada.

O cursă asemănătoare au făcut Ciprian Tudosa și Gheorghe Robert Dedu în finala masculină de doi rame fără cârmaci. Cu un sprint foarte bun pe final au reușit să treaca primii linia de sosire, cu timpul 3:11.27, învangând echipajele din Cehia și Turcia, care au obținut medaliile de argint, respectiv de bronz.

Ciprina Tudosa, care s-a prăbușit pe ponton când a coborât din barcă: “Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât în momentul în care am coborât din barcă am simțit cum îmi bubuie tâmplele. A trebuit să mă așez pe ponton câteva secunde pentru că eram prea amețit ca să pot sta în picioare. Acum însă nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acest aur și suntem bucuroși că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie”.

Cristian Malis, antrenorul echipajelor campioane: “Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. De obicei cursele pe 1000 de metri nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanță, iar finalul a fost fericit atât la fete cât și la băieți. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reușit să se mobilizeze și să câștige. Sunt pur și simplu fericit”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More