Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două medalii de bronz pentru dejeanul Dorin Pănescu la Campionatele Mondiale din Slovenia

0 80

Sportivul clubului Budokan Ryu, Dorin Pănescu, a câștigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale ce se desfășoară în aceste zile în Slovenia.

Dejeanul a intrat în concurs la categoria General karate, Kumite individual masculin cadeți -70kg, câștigând medalie atât în concursul individual cât și la Open.

Sportivul clubului Bodokan Ryu mai are șanse la încă două medalii, fiind calificat în finala de duminică, în concursul pe echipe. Asta înseamnă că sportivul dejean se va întoarce acasă cel puțin cu medalia de argint, însă poate cuceri chiar și aurul cu echipa României, din care mai fac parte Victor Tatomir și Mihai Viezure.

Pentru lotul României la această competiție internațională au mai cucerit medalii Daiana Vancsa, care a câștigat medalia de bronz la proba de kumite individual (-50 kg, seniori), iar Burya Patrick medalia de bronz la kumite individual cadeți (+75 kg).

Campionatele Mondiale de Karate din Slovenia reprezintă o premieră istorică pentru acest sport, fiind pentru prima dată în istorie când se organizează o astfel de competiție internațională unificată, sub egida UWK (United World Karate), organizație care încearcă să unifice sub o singură ”umbrelă” întreg karate-ul mondial, cu cele trei departamente: Karate Sportiv, Karate Tradițional și Karate Contact.

Prima ediție a Campionatelor mondiale de karate desfășurată în acest sistem are loc în localitatea Koper din Slovenia.

Dorin Pănescu nu este singurul dejean care reprezintă Budokan Ryu la această competiție internațională. Antrenoarea clubului, Paula Groșan, face parte din echipa de arbitraj a competiției, fiind a doua reprezentantă a Dejului la Campionatele Mondiale de Karate din Slovenia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More