Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două proiecte intră în implementare la Dej, amenajarea zonei Baltă și înființarea unui Grup de Acțiune Locală în domeniul social

0 289

Primăria Municipiului Dej va implementa în următoarea perioadă două proiecte pe fonduri nerambursabile care vizează amenajarea zonei Baltă și înființarea unui Grup de Acțiune Locală, proiecte aprobate, pentru care primarul municipiului Dej a semnat zilele trecute, contractele de finanțare.

Proiectul privind amenajarea zonei Baltă, a fost depus în anul 2016 la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a trecut de toate etapele de evaluare, a fost aprobat, iar în cursul zilei de 16 august, primarul municipiului Dej a semnat la sediul Agenției de Dezvoltare Regională N-V, contractul de finanțare pentru implementarea investiției.
Proiectul are o valoare de peste 10 milioane lei, aproximativ 2,5 milioane euro, din care contribuția de 2% din bugetul local este de aproximativ 205000 lei( 45000 euro).

În cadrul investiției vor fi amenajate: alei pietonale, zonă destinată locurilor de joacă, adresate copiilor de diferite vârste dar și celor cu dizabilități, zonă destinată activităților de fitness în aer liber, zona destinată socializării, dotată cu Internet Wi-Fi. De asemenea vor fi amplasate mobilier urban, stâlpi pentru iluminat, cișmele și va fi amenajat spațiu verde prin plantarea arbori. Pe suprafața de 0,7 ha va fi amenajat un lac de agrement.

Cel de al doilea proiect „Sprijin pregătitor pentru înființare Grup de Acțiune Locală <<DEJ>> și realizarea Strategiei de Dezvoltare Locală”, a fost depus și aprobat în cadrul Axei prioritare 5 și are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate printr-un pachet integrat de proiecte care vizează : măsuri de ocupare și investiții în utilități publice și infrastructură rutieră (străzi urbane), care răspund nevoilor comunităților marginalizate. Prima parte a proiectului are ca termen de implementare finalul anului 2017, perioadă în care va fi înființat Grupul de Acțiune Locală și va fi realizată Strategia de dezvoltare locală.

”Sunt două proiecte importante înscrise în strategia de dezvoltare a municipiului nostru.  În ceea ce privește Balta, am ajuns în punctul în care eforturile de a readuce terenul în proprietatea primăriei dindorința mea de a reda zona dejenilor, au ca rezultat un proiect de transformare a zonei Baltă dintr-un loc degradat într-unul de agrement şi relaxare, de care să se beneficieze dejenii.

Contractul de finanțare a fost semnat, în următoarele trei luni se realizează proiectul tehnic, în luna februarie 2018 se va demara achiziția lucrărilor, lucrări care vor începe în primăvara anului viitor, având ca termen de execuție 18 luni.

Al doilea proiect aprobat, pentru care am semnat contractul de finanțare, vizează domeniul social și a fost depus în dorința de a rezolva problema persoanelor aflate în risc de sărăcie, fiind un pas important în gestionarea acestei probleme, în prima fază prin realizarea unei strategii locale, care ulterior se va concretiza atât în programe de formare profesională dar și în locuri de muncă și realizare de investiții.

Ambele proiecte sunt importante pentru noi și la fel ca și până acum, mă voi implica pas cu pas în implementarea lor, astfel încât să-și atingă scopul, să fie în interesul nostru, al locuitorilor municipiului Dej și să beneficiem cu toții de realizarea lor.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More