Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două suflețele își caută salvatorii. Lăsați să moară și plini de viermi, doi cățeluși au nevoie de o rază de speranță – FOTO

0 378

”Viață de câine” este zicala perfectă care să descrie primele zile ale unor puiuți de căței, găsiți în pragul morții vineri seara pe malul Someșului, la Gherla.

Abandonați de un suflet hain, cei doi cățeluși au fost găsiți vineri seara, de doi tineri din Gherla, aruncați pe malul Someșului. Tinerii se plimbau pe dig, în momentul când au auzit schelălăieli abia sesizabile din zona apei. Când s-au apropiat să vadă despre ce este vorba, au descoperit cu stupoare doi puiuți, mai mult morți decât vii.

Erau aruncați pradă altor animale, unși cu margarină și îngropați în resturi de mâncare, pentru ca animalele sălbatice să fie atrase mai ușor și să-i poată înfuleca.

În acel moment, tinerii i-au luat în brațe, iar când au ajuns la lumină au descoperit scene terifiante: cățelușii erau plin de viermi în urechiușe, în ochișori și pe restul corpului, în unele zone fiind mâncați până la carne.

Imediat tinerii salvatori au pornit o cursă teribilă pentru salvarea puiuților. Au alergat în stânga și-n dreapta în căutarea unui veterinar care să-i ajute, însă s-au lovit de porți închise. Până la urmă încercările disperate de a găsi un specialist i-au dus la medicul veterinar care se ocupă de adăpostul de câini din Gherla. A fost singura persoană care le-a sărit în ajutor.

Cățelușii, un băiețel și o fetiță, nu au decât câteva săptămâni de viață, fiind găsiți într-o stare jalnică. Potrivit doamnei doctor care i-a tratat în primă fază, starea lor de sănătate este una șubredă, având nevoie de multă îngrijire pentru a se reface pe deplin.

Puișorii au fost tratați, curățați de viermi și dezinfectați, urmând ca în zilele ulterioare să continue tratamentul. Acesta este asigurat momentan de echipa Someșeanul.ro, însă tare ne-am bucura dacă s-ar găsi niște stăpâni iubitori pentru cei doi cățeluși.

Dacă aveți inima caldă, iubiți animalele și aveți posibilitatea să-i adoptați, puteți să ne contactați la numerele de telefon de la pagina de CONTACT.

Vă rugăm de asemenea să distribuiți povestea acestor suflețele, poate se găsește cineva să le ofere puțină iubire și o șansă la viață.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More