Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Două tinere din Maramureș, cercetate penal pentru contrabandă. Un autoturism cu țigări a fost găsit abandonat în Bârsana

0 6.701

Două tinere din județul Maramureș sunt cercetate penal pentru contrabandă cu țigări din Ucraina, după ce oamenii legii le-au prins ieri cu marfa în mașină. tot ieri, polițiștii au găsit un autoturism abandonat în care se aflau țigări de contrabandă.

Un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus, judeţul Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit ieri seară în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Vișeu de Jos, un autoturism marca Opel, în care se aflau două persoane de sex feminin, Maria L. de 20 de ani și Ileana D. de 21 de ani, ambele domiciliate pe raza județului Maramureș.

”La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au descoperit în portbagaj, doua colete cu țigări, motiv pentru care, persoanele în cauză, împreună cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, precizează un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin cantitatea de 1.178 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 13.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Maramureș – I.T.P.F. Sighetu Marmației, pe timpul executării unei misiuni specifice, au depistat în localitatea Bârsana, un autoturism abandonat în care se aflau mai multe colete cu țigări.

S-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii baxurilor s-a constatat că acestea conțin 5.500 de pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 64.350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, 2.930 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 34.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More