Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dovezi prezentate de avocați în cazul fraudei privind transferul lui Deac de la CFR Cluj FOTO/VIDEO

0 441

Avocatul firmei Euro East Investigation, care anchetează cazul transferului lui Ciprian Deac la Schalke 04 și datoria de 750.000 de euro pe care CFR Cluj trebuie să o plătească formației Luceafărul Dej, a prezentat vineri într-o conferință de presă dovezile pe care le are.

Caius Iliescu, avocatul firmei Euro East Investigation, specializată în investigarea fraudelor în fotbal, împreună cu asociata Ileana Moise în calitate de apărător al lui Victor Mureşan, preşedintele clubului Luceafărul Dej, au dezvăluit vineri documente și înregistrări audio într-o conferință de presă.

Prin acestea, cei doi avocați prezintă documente prin care clubul de fotbal Luceafărul Dej are dreptul la 25 de procente dintr-un eventual tranfer al lui Ciprian Deac în țară sau străinătate de la CFR Cluj. Avocații au pezentat presei și contractul de cesiune între Luceafărul Dej și CFR Cluj, semnat de președintele clubului dejean, Victor Mureșan, și președintele clubului din Gruia, Iuliu Mureșan.

În fața jurnaliștilor a fost prezentată și înregistrarea audio prin care, Ionuț Tripon, reprezentantul departamentului jurdic al lui CFR Cluj, oferă suma de 100.000 de euro avocaților pentru a face uitat acest caz, încercând astfel să mituiască reprezentanții clubului dejean și să obțină anularea plății datoriei de 750.000 de euro.

Caius Iliescu susține că va înştiinţa FRF, UEFA, clubul Schalke 04, dar va face şi o plângere penală împotriva reprezentanţilor CFR Cluj, care i-ar fi propus să ia mită.

Extrase din discuția telefonică dintre Caius Iliescu și Ionuț Tripon:

Caius Iliescu: Propunerea de 100.000 de euro mai rămâne valabilă?

Ionuţ Tripon : O să-i spun domnului preşedinte ceea ce mi-aţi spus dumneavoastră acum şi o să văd ce zice. Din punctul nostru de vedere la o analiză, aşa, nu foarte amănunţită, noi nu trebuie să vă dăm dumneavoastră bani.

C.I: Bun, dar atunci, ieri, propunerea de 100.000 de euro pentru a o factura dumneavoastră, ce-a însemnat?

I.T. – Domnule avocat, nu e nici o factură către noi, nu , să nu zicem ce n-am discutat ieri. Probabil că domnul preşedinte (n.r.-Iuliu Mureşan), a vrut să…nu ştiu, dintr-o relaţie de amiciţie pe care o aveţi sau de bună colaborare cu domnul Mureşan de la Dej (Victor Mureşan, preşedinte Luceafărul – n.red), dar probabil a zis că, probabil că dacă dumneavoastră consideraţi, ce să zic, reanalizăm contractele şi dacă considerăm că vi s-ar cuveni ceva, vă dăm, dar v-am zis, la o analiză a actelor, noi considerăm că nu vă suntem datori cu acei bani.

C.I – Bun, vă trimit juridic şi calculul şi în temeiul legii ceva ca să vedeţi şi ca să analizaţi profund. Cei 100.000 de euro au fost făcuţi , propunerea a fost o chestiune „off the record”, în afara situaţiei noastre în care Luceafărul trebuie să ia 100.000 de euro pentru desfăşurarea activităţii, în afara cazului?

I.T – Nu, nu , nu, a fost o discuţie, cum să vă zic, amicală, n-am venit cu împuternicire scrisă, domnul Mureşan n-a putut să vină şi a zis că dacă este, discută direct cu dumneavoastră.

C.I. – De aceea am şi venit.

I.T. – Au fost nişte neînţelegeri acolo, că probabil s-a înţeles că s-a venit cu un motiv şi cu altă intenţie.

C.I. Eu încă sunt în Cluj şi încă mai poate fi reparată toată această chestiune. Propunerea dumneavoastră de ieri, eu am analizat-o ca pe o propunere fermă când aţi spus: „nu vin cu delegaţie, dar Mureşan a propus 100.000 de euro să închidem orice fel de discuţie”. E aşa sau nu? În mod amiabil.

I.T. Ce-am zis noi? Da., da .

Sursa video: Redacțiadeștiri.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More