Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dragnea câștigă și rezerva de aur a României

0 463

Proiectul privind aducerea în țară a rezervei de aur a fost adoptat cu 165 de voturi. Este vorba de peste 55 de tone de aur.

Se pare că a fost o zi bună pentru alianța PSD-ALDE, dar una neagră pentru România. După adoptarea noului Cod Penal, Parlamentul a trecut și proiectul social democraților de a aduce în țară rezerva de aur a țării. Documentul a fost iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae și prevede ca Banca Naţională să aducă în ţară 91,5% din aurul depozitat în străinătate. Este vorba despre peste 55 de tone de aur. Argumentul suprem al celor doi a fost că România nu primește dobândă după aurul păstrat în Banca Angliei, ba chiar plăteşte chirie pentru păstrare.

„Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”, stabileşte un articol al proiectului, scriu cei de la Digi24.

De asemenea Dragnea și Șerban Nicolae vor să schimbe politica BNR în ceea ce privește depozitele de aur în așa mod încât, din punctul lor de vedere, creșterea economică a României motivează diminuarea de rezerve de aur în străinătate. Totuși, dacă economia bubuie, de ce avem nevoie de aur?

„Nimic din situaţia economică a României nu mai justifică păstrarea unei asemenea cantităţi de aur ca rezervă în străinătate, cu costurile aferente, deloc de neglijat, în condiţiile în care această rezervă poate fi păstrată şi suplimentată, în mod corespunzător, în depozite din ţară”, se motivează cei doi în luarea unei astfel de decizii în ceea ce privește rezervele de aur ale României.

Proiectul a fost adoptat cu votul a 165 de deputați. 90 s-au împotrivit, iar trei deputați s-au abținut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More