Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Dragonii Transilvani” iau startul în baza militară Hohenfels din Germania – VDEO

0 230

Ziua de 03 iunie constituie pentru militarii români ”STARTUL” celor nouă zile de foc continuu, pe parcursul cărora vor duce acțiuni cu caracter ofensiv, defensiv, de stabilitate și operații intermediare în conformitate cu scenariul exercițiului.

Situațiile care vor fi create pe timpul COMBINED RESOLVE VIII vor pune la încercare capacitățile, potențialul și abilitățile militarilor noștri dobândite pe timpul instruirii din țară.

Detașamentul românesc, care va participa la exercițiul COMBINED RESOLVE VIII în perioada 25.05.-16.06.2017, aparține Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”, augumentat cu militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizate respectiv, Batalionului 812 Infanterie, Batalionul 817 Artilerie, Batalionul 405 Logistic, Batalionul 3 Apărare AA precum și din subunintățile de Brigadă, fiind format din peste 290 de militari și peste 40 de mijloace tehnice.

Exercițiul multinațional COMBINED RESOLVE VIII se desfășoară în perioada 19.04 – 16.06.2017,  fiind implicați un număr de peste 3400 de militari din 6 țări membre NATO – România, Statele Unite ale Americii, Albania, Lituania, Slovenia, Ungaria și 4 țări partenere.

 

”Părintele preot Both Petru aflat la prima sa participare la un exercițiu internațional în afara țării, a oficiat o înălțătoare slujbă, în sfânta zi de RUSALII, duminică, 4 iunie, care mai este numită și „Duminica Cincizecimii”. Preotul militar și cei prezenți la slujbă și-au înălțat gândul către DUMNEZEU în rugăciune, cerând sănătate pentru familiile pe care le-au lăsat acasă, pentru cei dragi, cât și pentru cei aflați în misiune aici în baza militară Hohenfels, Germania”, se arată în comunicatul de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More