Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Dragonii Transilvani” în sărbătoare. Batalionul 811 Infanterie Dej a împlinit 20 de ani de la înființare – FOTO/VIDEO

0 212

someseanul-Batalionul 811 Infanterie Dej Dragonii Transilvani (15)

Momente de mare sărbătoare pentru Batalionul 811 Infanterie ”DEJ” care împlineşte, pe 1 martie,  20 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, la sediul unităţii militare s-a desfăşurat azi, o ceremonie militară care a marcat această aniversare.

La ceremonia de azi de la Dej, au participat personalităţi militare şi civile, atât de la nivel central cât şi local, reprezentanți ai administrației publice locale, primarul Dejului, Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, diverși oaspeți din cadrul Ministerului Apărării Naționale, dar și foști comandanți ai Dragonilor Transilvani sau membri ai familiilor acestora.

La începutul manifestărilor, locțiitorul șefului de Stat Major pentru operații și instrucții al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, colonelul Petru Pah, a dat citire mesajului Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Batalionului 811 Infanterie Dej.

În continuare, colonelul Ioan Marian Cristurean a dat citire mesajului comandantului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, general de brigadă Ioan Manci.

O prezentare a istoricului batalionului, dar și o înșiruire a misiunilor la care au participat militarii dejeni, distincțiile primite și exercițiile militare la care ”Dragonii transilvani” au participat, a oferit-o celor prezenți comandantul Batalionului 811 Infanterie Dej, Sever Zanc.

”În cei 20 de ani de existență, batalionul a trecut prin toate transformările, fiind mereu printre primele reorganizate, atât structural cât și acționar. A trecut în timp scurt de la serviciul militar obligatoriu la cel pe bază de voluntariat.

În decursul anilor, batalionul a reușit să câștige încrederea eșaloanelor superioare, astfel încât acesta a fost desemnat să participe la nenumărate exerciții militare interne și multinaționale.

Datorită pregătirii militarilor, instruirii, experienței acumulate, precum și desfășurării de exerciții de toate tipurile, în condiții de timp și anotimp aduse la extreme, în poligoane mai mult sau mai puțin pregătite să ne facă viața cât mai grea, Batalionul 811 Infanterie Dej, pe care cu mândrie îl comand, este în măsură să îndeplinească cu promptitudine și profesionalism toate misiunile primite. Rezultatele pe care Batalionul 811 Infanterie Dej le-a obținut prin muncă tenace și profesionalism au făcut ca acesta să fie prima unitate din armata României certificată și afirmată în anii 2005 și 2008 ca structură la dispoziția Alianței Nord-Atlantice”, a declarat comandantul Batalionului 811 Infanterie Dej, Sever Zanc.

Alexandru Rus, primul comandant al Batalionului 811 Infanterie Dej, dar și Ovidiu Uifăleanu, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, au adresat în continuare felicitări ”dragonilor transilvani” pentru întreaga lor activitate, în timp ce primarul Costan Morar a oferit o diplomă de excelență sărbătoriților zilei.

Programul a continuat cu acordarea de distincții din partea Statului Major General și Statului Major al Forțelor Terestre militarilor din cadrul Batalionului 811 Infanterie Dej.

Unul dintre cele mai apreciate momente ale manifestărilor a fost demonstrația de mânuiri de armament şi instrucţie de front executate de detaşamentul “DRILL TEAM” al unităţii.

Defilarea batalionului, dar și o prezentare de tehnică și echipamente din dotarea unității militare au fost momentele care au încheiat programul manifestărilor dedicate împlinirii a 20 de ani de la înființarea Batalionului 811 Infanterie Dej.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=887347721327996&id=467241263338646&aid=1073741930

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More