Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Dragonii transilvani” se întorc acasă, după o misiune îndeplinită cu succes în Afganistan

0 538

Primul detașament din cadrul Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței “DRAGONII TRANSILVANI” Dej a plecat spre casă, în România, din Baza Aeriană Kandahar.

Începută pe data de 12 august prin dislocarea primilor militari din batalion, misiunea dragonilor transilvani în Afganistan a durat mai bine de șase luni. Au fost emoții la ceremonia de plecare în misiune desfășurată la începutul lunii august în Piața Bobâlna din Dej în prezența reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, a autorităților locale, dar mai ales în prezența membrilor familiilor.

Pentru îndeplinirea mandatului misiunii militarii batalionului au executat pe perioada dislocării patrule îmbarcate şi debarcate, cu deplasare terestră și aeriană, pe căile de comunicaţii din aria de operaţii, pentru asigurarea libertăţii de mişcare a forţelor aliate şi a civililor, securizarea căilor şi punctelor de acces din baza de dislocare şi nu în ultimul rând, asigurarea reacţiei imediate cu trupe la incidente şi ameninţări din afara sau interiorul bazei.

S-au efectuat misiuni de căutare a diferitelor tipuri de explozive improvizate și a elementelor de armament și muniție. S-au angajat discuții cu șefii structurilor militare și de securitate afgane din zona de responsabilitate, s-a participat la adunări ale principalilor responsabili în domeniul securității din administrația locală afgană. S-au desfășurat misiuni în cooperare cu partenerii americani pentru sprijinul militarilor din Armata Națională Afgană și a Poliției Afgane în efortul lor de furnizare a securității pentru populația civilă din zona de responsabilitate. De asemenea au fost inițiate și desfășurate proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, de dotare a unor spații pentru desfășurarea cursurilor precum și distribuire de materiale școlare și de îmbrăcăminte pentru copiii afgani.

”Pot părea puține și simple, dar în spatele fiecărei acțiuni pomenite mai sus au stat timp de peste șase luni efortul și sudoarea militarilor dejeni, ore și zile de concentrare într-un spațiu fierbinte la propriu și figurat și, mai ales, extrem de periculos. Deși o parte din colegii lor au ajuns deja pe pământ românesc, cei rămași aici au înțeles că misiunea trebuie dusă până la capăt, un ultim salt, pentru a preda mai departe  aria de responsabilitate. Ne vedem la Dej!”, se încheie comunicatul de presă al Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței “DRAGONII TRANSILVANI” Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More