Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dramatism, sânge și lacrimi: Drumul Crucii, refăcut la Dej în Joia Mare – FOTO/VIDEO

0 313

Dejenii au avut prilejul de a asista la ‘Drumul Crucii’, o reprezentare dramatică readusă în atenția publicului de mai mulți artiști, care au vrut să reînvie calvarul prin care a trecut Iisus pe Drumul Golgotei.

Dacă în reprezentarea biblică Iisus a urcat, cărându-și crucea, dealul Golgotei, la Dej procesiunea a coborât de pe Dealul Florilor spre centrul orașului, unde, în Piața Bobâlna, Iisus a fost răstignit pe cruce sub privirile înlăcrimate ale sutelor de dejeni care au urmărit procesiunea.

Iisus Hristos, Fecioara Maria, precum și mironosițele, soldații romani, Pilat din Pont, ori Baraba, au mers pe ‘Drumul Crucii’, un drum refăcut alegoric de artiști precum ceramistul Daniel Leș și alți membri ai Asociației Drumului Crucii, reprezentanți ai mai multor confesiuni religioase.

”Credem că această dramatizare este importantă din două perspective: pentru comunitate creează cadrul pentru sărbătorirea învierii Domnului Iisus Hristos, iar pentru fiecare dintre noi poate fi premisa înţelegerii scopului lui Dumnezeu pentru noi, aşa cum reiese din Evanghelia după Ioan capitolul 3, versetul 16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veșnică”, spun organizatorii.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1122272331168866.1073742232.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More