Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Drapelul României, arborat de jandarmii bistrițeni pe cel mai înalt vârf de munte din judeţ

0 418

Drapelul României a fost sărbătorit, sâmbătă, de către jandarmii montani din Bistriţa-Năsăud prin arborarea acestuia pe cel mai înalt vârf de munte din judeţ, la o altitudine de 2.279 de metri, unde zăpada încă nu s-a topit în totalitate, potrivit informării remise de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ).

„Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud la înălţime. Drapelul Naţional al României a fost arborat pe Vârful Ineu, la 2.279 m altitudine, în Munţii Rodnei. Jandarmii montani Rodna din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud au omagiat această zi prin arborarea Drapelului Naţional pe cel mai înalt vârf din judeţul Bistriţa-Năsăud, marcând astfel această sărbătoare importantă din istoria ţării noastre”, a transmis IJJ.

Un ceremonial militar şi religios dedicat acestei zile a avut loc şi în Piaţa Centrală a municipiului Bistriţa, unde drapelul arborat în permanenţă lângă statuia poetului Andrei Mureşanu a fost purtat pe braţe de către militari, de la biserica unde a fost sfinţit, după care a fost înălţat pe catarg în acordurile Imnului Naţional.

La ceremonie au participat prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Camelia Tabără, primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, protopopul ortodox de Bistriţa, Alexandru Vidican, alături de alte oficialităţi locale şi de reprezentanţi ai Brigăzii 81 Mecanizată. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More