Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Drept la replică. Firma de optică mobilă din Brașov răspunde acuzațiilor față de campania desfășurată la Dej

11 914

consultatii-optometrice-ochelari

Administratorul firmei de optică mobilă din Brașov, Daniel Lică, răspunde acuzațiilor medicilor oftalmologi din Dej, care protestează împotriva campaniilor de consultații gratuite pentru ochelari desfășurate de Unic Est Optic Brașov în colaborare cu Primăria Dej.

Daniel Lică susține că întreaga activitate pe care o desfășoară firma sa este una legală și că în acest moment are 5-6 echipe în toată țara, în cadrul campaniei naționale pe care o desfășoară în sprijinul oamenilor care nu-și permit să apeleze la cabinetele oftalmologice locale.

”Acum la dumneavoastră la Dej venim a treia sau a patra oară pentru a desfășura această activitate, iar ca răspuns la această activitate toată lumea a fost mulțumită. Iar acum avem deja 150 de programări pentru săptămâna viitoare”, a spus Daniel Lică.

Administratorul firmei brașovene a vrut să ofere lămuriri și în ceea ce privește serviciile pe care le oferă în cadrul campaniei: ”Consultațiile se desfășoară cu personal calificat, optometriști care fac determinare de dioptrii, optometriști absolvenți ai Universității Transilvania din Brașov cu licență universitară de stat. La fiecare pereche de ochelari se oferă chitanță plus factură, certificat de proveniență, garanție și autenticitate pentru rame și lentile. Activitatea pe care o desfășurăm vine în sprijinul oamenilor care nu își permit să meargă la cabinetele oftalmologice.”

Daniel Lică a mai adăugat că încă de la primele campanii desfășurate la Dej firma sa a fost verificată de către primarul Costan Morar, primind astfel sprijinul să desfășoare activități în oraș. De asemenea, acesta spune că este dispus să prezinte acte doveditoare tuturor celor interesați, chiar marți la debutul campaniei de la Dej.

Pe acest subiect, și primarul Costan Morar a declarat pentru Someșeanul.ro că a verificat în mai multe rânduri firma brașoveană și că nu a găsit nicio neregulă față de activitatea pe care o desfășoară. Primarul Dejului spune că el sprijină acest gen de activități care vin în ajutorul oamenilor cu posibilități financiare reduse și că el nu are nimic de câștigat din aceste campanii, decât binele dejenilor și al comunității.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. barbu spune

  Domnul Lica trebuie sa stie ca TREBUIE sa elibereze bon de casa( casa de marcat fiscalizata) nu chitanta care nu este un document cu regim special si se poate cumpara de la orice librarie ,facturierele la fel…le poti arunca dupa aceea.In plus mai trebuie sa stie si sa-l informeze pe domnul primar atat de binevoitor ca activitatea de optometrie este o activitate medicala care se desfasoara NUMAI in litera legii…in spatii special amenajat si autorizate conform legii…ochelarii sunt dispozitive medicale care pot fi comercializati DOAR in magazine specializate…De cand sala de casatorii a primariei Dej este autorizata pentru activitati medicale sau pentru a comercializa dispozitive medicale? Domnule primar aveti juristi in primarie platiti din banii contribuabililor,de ce nu ii puneti la treaba sa se informeze inainte de a intra in astfel de asocieri?

 2. barbu spune

  In plus nu avem nevoie de binevoitori in oras…dau si cabinetele din Dej gratis…stati la voi in judet…poti sa ai si 20 de echipe in tara domnule Lica atata timp cat esti in ilegalitate.TOTI care au cabinete din tara ar trebui sa faca demersuri la autoritatile din judetele lor pentru a va starpi …pe cei cu optici mobile…

 3. Lica Daniel spune

  http://www.regiotv.ro/social/replica-optometristilor
  Pentru a întări legalitatea si transparenta activității pe care o desfășuram la Dvs in Dej va rog sa accesați link-ul de mai sus ?aici aflându-se un reportaj edificator despre ceea ce noi prestat.

 4. barbu spune

  Domnule Lica…specialistii dumneavosatra negociaza dioptriile cu pacientii?
  Aveti contract de inchiriere pentru a va desfasura ce tip de activitate din moment ce optometria este un act medical ce se poate desafasura NUMAI in spatii special AMENAJATE si AUTORIZATE conformLEGII?
  Reportajul in cauza este o dovada ca desfasurati activitati medicale si comercializati dispozitive medicale in spatii NEAUTORIZATE!

  1. Lica Daniel spune

   Domnule Barbu ,Romania este o tara membra a Uniunii Europene iar asta in conditiile globalizarii,ne da dreptul fiecaruia sa evoluam pe o piata concurentiala , toate astea fiind in beneficiul celor care apeleaza la seviciile noastre ,astfel putand beneficia de un pret cat mai convenabil.In complexele comerciale gen Carrefour ,Metro sau benzinariile Mol,OMV,Shel se comercializeaza fara niciun fel de problema ochelari de vedere,oare acei ochelari nu sunt tot dispozitive medicale cum enuntati dvs. mai sus??Raportat la obligativitatea omologarii spatiului in care noi ne vom desfasura activitatea, SPATIUL CU CARE NOI AVEM CONTRACT DE INCHIRIERE, vreau sa va intreb de ce exista campanii de verificare a sanatatii gen tensiune arteriala sau glicemie care se desfasoara in spatii deschise sau in corturi amenajate pentru aceasta activitate?Dezinformati lumea tocmai pentru ca nu puteti face fata concurentei!

   1. barbu spune

    Distrageti atentia de la activitatea dumneavostra ilegala si ar fi chiar culmea ca un o institutie omologata ,autorizata conform legii sa considere ca un ILEGAL se poate numi concurent…Institutiile statului abilitate va pot raspunde intrebarilor dumneavoastra…care nu fac obiectul discutiei de aici…Explicatiile dumneavoastra sunt puerile si prin ele incercati sa mascati activitatea ilegala pe care o desfasurati dumneavoastra si alti multi altii care fac optica mobila in Romania inseland oamenii ca le dau ceva gratis…profitati cat mai puteti…Incercati sa va exprimati corect in limba romana intai ,nu aveti contract cu un spatiu ci cu o institutie a statului pe care o tarati in activitati ilegale…Apropo de corturi …stiti foarte bine ca unii colegi de-ai dumneavoastra din optica mobila au facut consultatii chiar si in corturi in piete agroalimentare (exista dovezi in acest sens) deci presupun ca tot in beneficiul celor care nu-si permit sa intre intr-un cabinet medical au facuto…In India exista oameni care se considera o alternativa a medicilor stomatologi pentru oamenii nevoiasi si executa extractii sau proteze dentare pe marginea drumului, deci romanii ar trebui sa inteleaga ca asta este viitorul medicinei in Romania…sa apeleze la binevoitori ca dumneavoastra…Banuiesc ca si acel indian se gandeste tot la globalizare si la concurenta ca si dumneavoastra…PENIBIL!

    1. dyanne spune

     in cazul in care nu stiai in america se organizeaza de mult astfel de caravane si nu numai de optica ! cred ca esti extrem de enervat de faptul ca v-au luat painea de la gura si ca nu puteti sa faceti o treaba excelenta precum cei din brasov.esti vizibil iritat si frustrat!!!

 5. Lica Daniel spune

  Pentru a încheia aceasta polemica verbala cu dvs.,Domnule Barbu,vreau sa subliniez ca la fiecare campanie pe care o desfășuram prin tara am zilnic între 50 si 70 de persoane toți multumiți de serviciile noastre.Credeti ca mi-as permite se desfășor aceasta activitate in instituții ale statului(primărie,casa de cultura,clubul pensionarilor,C.A.R pensionari)daca nu as desfășura corect activitatea??(Consultații corecte,preț mic la ochelari,promptitudine la livrare)mai ales ca in toate aceste instituții am revenit de câte ori am solicitat ,avand tot concursul edililor care au considerat activitatea noastră benefica persoanelor care apelează la noi!

  1. cujalcob spune

   cea ce nu stie idiotul de la optica mobila sau nu vrea sa stie este ca exista legea 176/2000 care nu-i da voie sa exite casi entitate de optica mobila.Aici autoritatile sunt de vina pentru ca in spatele bunelor intentii exista doar castigul material.Chiar vrea cel de la optica mobila sa ne faca sa credem ca toti clienti sunt multumiti?Concret exista lege impotriva aceace face el si punct.Restul e istorie!!!

 6. ionut spune

  prostule, nu primarul verifica, ci OPC.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More