Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dreptatea pumnului în Maramureș. Scandaluri pornite de la prea multă băutură

0 146

Polițiștii maramureșeni au intervenit la nu mai puțin de nouă cazuri de violență într-o singură zi.

Ieri, 13 octombrie, poliţiştii maramureşeni au intervenit la nouă cazuri de loviri sau alte violenţe, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș. În unele cazuri victimele au ajuns la spital după ce unele persoane, aflate în stare de ebrietate, au ales să-şi facă dreptate cu pumnul.

Duminica aceasta agresiunile care au ajuns la cunoştinţa poliţiştilor s-au înregistrat în mediul urban, la Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, dar mai ales în mediul rural la Lunca la Tisa, Bârsana, Onceşti, Vălenii Lăpuşului şi Bicaz.

În două cazuri victimele au suferit leziuni care au necesitat internarea acestora pentru acordarea de îngrijiri medicale. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din sat Corni, comuna Bicaz, care a fost agresat de un bărbat de 47 de ani din aceeaşi localitate şi de un tânăr de 27 de ani din Lunca la Tisa, comuna Bocicoiu Mare, agresat de către doi vecini.

Nu faţă de toţi agresorii pot fi luate măsuri întrucât unele victime refuză să depună plângere, condiţie necesară pentru derularea unei anchete penale, mai transmit cei de la IPJ. Poliţiştii reamintesc că victimele au la dispoziţie trei luni pentru a depune plângere şi că este nevoie de certificat medico-legal care să indice numărul de zile de îngrijiri medicale, în funcţie de care se încadrează fapta.

Infracţiunea se pedespeşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul în care este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau amendă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More