Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Drumul comunal Rodna – Măgura Ilvei, surpat pe o lungime de 30 metri în urma ploilor abundente

0 1.175

Drumul comunal care leagă comunele Rodna şi Măgura Ilvei din judeţul Bistriţa-Năsăud s-a surpat, duminică, pe o lungime de 30 de metri, circulaţia fiind oprită, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către primarul din Rodna, Valentin Grapini.

Zona se află sub cod portocaliu de ploi, iar precipitaţiile căzute în ultimele zile au dus la alunecarea unei porţiuni din acest drum comunal.

Primarul Grapini a precizat că a anunţat Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Poliţia despre situaţia creată şi a dispus oprirea circulaţiei pe acest tronson.

Drumul comunal Rodna – Măgura Ilvei a fost modernizat cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, recepţia lucrărilor având loc în anul 2020.

Probleme cauzate de ploi în Bistrița-Năsăud

Un echipaj de pompieri militari cu o motopompa de la Stația Sângeorz Bai și pompierii voluntari din localitate au intervenit duminică după-amiaza pentru evacuarea apei din trei gospodarii din orașul Sângeorz Bai.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mică a intervenit între localitatea Ilva Mică și Poiana Ilvei pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

În localitatea Parva două podețe au fost decolmatate prin intervenția SVSU, în aceeași localitate fiind înregistrată o alunecare de teren, în apropiere de centru, la intervenție fiind alocat SVSU cu buldoexcavator.

Tot astăzi, pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorz Băi intervin în localitatea Cormaia pentru degajarea unui drum comunal blocat de aluviuni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More