Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Drumul dintre Poiana Blenchii şi limita cu Maramureşul, închis pe durată nedeterminată

0 2.607

În judeţul Sălaj, începând cu data de 22 februarie 2018, ora 22,00, din cauza dislocării necontrolate de bolovani din versant, a fost închis circulaţiei, pe o perioadă nedeterminată, DJ 109F Poiana Blenchii-limita cu judeţul Maramureş. Circulaţia este deviată pe rutele DN1C Dej-Târgu Lăpuş şi DN1H Zalău-Târgu Lăpuş.

Căderile necontrolate de bolovani din versant pe DJ 109F, între Poiana Blenchii şi limita cu judeţul Maramureş, au determinat autorităţile să închidă sectorul de drum pe durată nedeterminată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrunit joi seara pentru a analiza efectele produse de fenomenul de reactivare a căderilor de bolovani a decis că pentru siguranţa drumului şi a participanţilor la trafic se impune închiderea drumului.

Rutele ocolitoare pentru devierea circulaţiei sunt:

1. direcţia Dej-Tîrgu Lăpuş, pe ruta DN 1C – intersecţie DN 18B (localitatea Căşeiu) – Chiuieşti – Măgăoaja – Tîrgu Lăpuş

2. direcţia Zalău-Tîrgu Lăpuş, pe traseul DN 1H – intersecţie DN 1C (localitatea Răstoci) – Mesteacăn – Valea Chioarului – Şomcuta Mare – Baia Mare – Tîrgu Lăpuş.

Administratorul drumului – Consiliul Judeţean Sălaj – va monitoriza permanent evoluţia situaţiei pe tronsonul în cauză. În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, se vor lua şi alte măsuri.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, li se recomandă şoferilor să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More