Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Drumul dintre Poiana Blenchii și limita cu Maramureșul rămâne închis

0 453

Autorităţile judeţene din Sălaj au decis menţinerea măsurii de închidere pe perioadă nedeterminată a drumului judeţean 109 F, Poiana Blenchii – limită judeţul Maramureş, blocat traficului în 22 februarie ca urma a unor căderi de bolovani de pe un versant din apropiere.

„În urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, întrunită în data de 28 februarie 2018, urmare a analizei situaţiei de urgenţă generată de dislocările necontrolate de bolovani din cadrul versantului vestic pe sectorului de drum judeţean DJ 109 F, Poiana Blenchii – limită judeţul Maramureş, respectiv kilometrul 10+370, s-a hotărât menţinerea măsurilor dispuse în data de 22 februarie 2018, referitoare la închiderea pe o perioadă nedeterminată a acestui sector de drum şi la stabilirea rutelor ocolitoare pentru devierea circulaţiei”, se arată într-o informare de presă a Instituţiei Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi-a însuşit constatările formulate la faţa locului de către specialiştii Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, administratori ai drumului, şi experţii tehnici, stabilindu-se că, pentru soluţionarea în regim de urgenţă a situaţiei, sunt necesare elaborarea unor studii geotehnice, topografice şi expertiză tehnică însoţită de o estimare a costurilor, respectiv elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor pe baza soluţiilor prezentate în expertiza tehnică.

„Consiliul Judeţean Sălaj, în calitate de administrator al acestui drum, va continua monitorizarea permanentă a evoluţiei situaţiei cauzate de căderile de bolovani”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More