Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Drumul Unirii, între Maramureș și Bistrița-Năsăud, inaugurat cu fast

0 763

În anul centenarului, autorităţile din judeţul Bistriţa Năsăud şi Maramureş au inaugurat “Drumul Unirii” – un drum care face legătura între cele două judeţe.

Cei 46 de km de asfalt au fost sărbătoriţi de autorităţi şi localnici cu o petrecere în adevăratul sens al cuvântului – cu mâncare, dansatori şi muzica populară.

Drumul Unirii – aşa cum a fost numit de autorităţi – a fost inaugurat în ropote de aplauze. Cei care vor să ajungă din judeţul Bistriţa-Năsăud în Maramureş pot urma acum drumul care începe în localitatea Uriu din Bistriţa şi se termină în localitatea Suciu de Sus, din Maramureş.

Înainte să fie asfaltat drumul era aproape impracticabil, aşa că oamenii trebuiau să ocolească prin judeţul Cluj ca să ajungă din Bistriţa Năsăud în Maramureş.

Inagurarea drumului a avut loc în Dealul Şpanului din comuna Târlişua, zonă situată la graniţa dintre cele două judeţe şi a debutat cu o slujbă religioasă urmată de un spectacol de muzică folclorică şi conferirea titlurilor de cetăţeni de onoare preşedinţilor consiliilor judeţene din Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

Cu bani de la guvern şi din fonduri proprii, Consiliul judeţean Bistriţa Năsăud a investit 10,5 milioane de euro pentru asfaltarea a 40 de kilometri, în timp ce consiliul judeţean Maramureş a reuşit să contribuie doar cu 6 – de la limita judeţului până în prima localitate. Valoarea investiţiei a fost de 3 milioane de lei.

Emil Radu Moldovan, preşedintele consiliului judeţean Bistriţa Năsăud: ”Înseamnă un lucru de suflet foarte important, unirea cu fraţii nostril din Maramureş şi înseamnă dezvoltare pentru comunităţile de pe valea Ilusuei şi colegii din Maramureş şi o scurtare cu zeci de kilometri buni până în Târgu Lăpuş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More