Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Drumuri acoperite cu polei în Bistrița-Năsăud. Zeci de mașini blocate, circulația închisă pe drumuri naționale și județene

0 1.025

Temperaturile sub limita înghețului de noaptea trecută au provocat probleme serioase pe mai multe sectoare de drumuri naționale și județene din Bistrița-Năsăud, unde zeci de mașini au rămas blocate pe carosabilul acoperit cu polei. A fost și un accident rutier, din cauză că un autoturism a derapat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa în această dimineață că pe DN 17 Vatra Dornei-Bistrița, în zona localității Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autocamion, eveniment în urma căruia o persoană acuză dureri, urmând să fie evaluată medical.

Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri, fiind dirijat pentru autovehiculele sub 3,5 tone pe străzi adiacente.

Totodată, pe DN 17C, între localitățile Bistrița și Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, din cauza temperaturilor scăzute și a carosabilului ud sunt semnalate depuneri de polei, fiind oprită circulația pe ambele sensuri. Mai multe autovehicule au fost imobilizate pe acest segment de drum și nu au putut înainta.

De asemenea, tot în județul Bistrița-Năsăud, pe DN 17D, este semnalat carosabil alunecos, cu depuneri de polei, între localitățile Beclean și Năsăud, circulația desfășurându-se alternativ.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, facem următoarele recomandări conducătorilor auto:

– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

– Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More