Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DSVSA Cluj a oprit distribuirea laptelui în școli pe motive de neconformitate bacteriologică

0 48

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj a oprit, deocamdată, distribuirea laptelui prin programul guvernamental ‘Laptele și cornul’ în școlile clujene, din cauza unor probleme de neconformitate.

Șeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, luni, presei, că problemele sunt de ordin bacteriologic.

‘S-a sistat vineri și luni distribuirea laptelui în școlile din județul Cluj, iar buletinele de analiză au relevat în câteva probe anumite neconformități din punct de vedere bacteriologic. Recipienții în care se afla laptele, acele cutii, prezentau deformări. Dacă laptele din cutiile respective ar fi ajuns în consum, ar fi putut crea probleme copiilor, dar, din fericire, nu am avut niciun astfel de caz. Urmează să se verifice cauzele care au dus la înregistrarea acelor neconformități. Există posibilitatea ca distribuirea laptelui să se reia de marți’, a menționat Ioan Oleleu.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, că a primit mai multe sesizări de la directori de școli din județ.

‘S-a luat măsura preventivă a blocării întregului lot de lapte care urma să fie distribuit vineri în județ. Distribuirea a fost sistată și luni. Nu avem niciun copil îmbolnăvit’, a precizat Valentin Cuibus.

Licitația organizată de Consiliul Județean Cluj în 2013 pentru programul ‘Laptele și cornul’ a fost câștigată de SC Dorna SA, pentru o perioadă de patru ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More